נשיא סודן מואשם גם ברצח עם בדארפור
בית הדין בהאג הוסיף שלושה סעיפי רצח עם נגד אל-באשיר, אשר מואשם בפשעי מלחמה ובפשעים נגד האנושות, והוציא צו מעצר בינ"ל נוסף

בהודעה שפרסם בית הדין בהאג נאמר כי הוחלט להאשים את הנשיא הסודני גם בעבירות של רצח עם, ובעקבות זאת הוצא נגדו צו מעצר בינלאומי נוסף. אל-באשיר הוא המנהיג המכהן הראשון בעולם שמבוקש על ביצוע של רצח עם.
"יש בסיס סביר להאמין כי הוא אחראי לשלושה סעיפים של רצח עם שבוצעו נגד הקבוצות האתניות של בני הפור, מסליט וזגווה, שכוללים: רצח עם באמצעות הריגה, רצח עם באמצעות גרימת פגיעה גופנית או נפשית ורצח עם על ידי פגיעה מכוונת בתנאי החיים של כל קבוצה במטרה להביא להרס הפיזי שלה", קבעו שופטי ההרכב.
במרץ אשתקד החליט הרכב של בית הדין בהאג להוציא צו מעצר נגד אל-באשיר, אחרי שהוגש נגדו כתב אישום על ביצוע של פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות במהלך חמש שנות העימות בחבל דארפור שבמערב סודן.
לטענת התביעה, הנשיא הסודני היה אחראי למותם של 300 אלף בני אדם באמצעות מערכה של "אונס, הרעבה והטלת פחד".
בכתב האישום לא צורף סעיף של רצח עם, מאחר שלטענת השופטים לא היו מספיק ראיות לקבוע כי הממשלה בחרטום תכננה במודע לחסל את הקהילות האתניות בחבל המריבה.
למרות זאת, התובע מורנו-אוקמפו המשיך לטעון כי השופטים טעו כאשר לא כללו את הסעיף. הוא טען כי אל-באשיר החזיק 2.5 מיליון פליטים מקבוצות אתניות מסוימות במחנות "בתנאים של רצח עם, כמו אושוויץ ענקי".
בפברואר האחרון החליט הרכב הערעורים של בית הדין להפוך את ההחלטה המקורית, ולהורות על בחינת האפשרות להוסיף את רצח העם לכתב האישום. השופט הראשי ארקי קורולה, שהחליט לקבל את ערעורו של התובע קבע כי רמת ההוכחה
על אף צו המעצר, אל-באשיר ממשיך למלא את תפקידו כנשיא סודן והוא הבהיר כי אין בכוונתו להישמע להוראת בית הדין בהאג. אל-באשיר, שבאפריל נבחר לכהונה נוספת, אף יצא לביקורים במדינות ערביות ואפריקאיות, אחרי שמנהיגיהן הבהירו כי אין בכוונתם להסגיר המנהיג הסודני.