הוועדה לזכויות הילד נגד התוכנית סופר נני

בדיון מיוחד שערכה הוועדה בכנסת קראו הדוברים לחדול מלהציג ילדים בתוכניות ריאליטי. "קוסמת לא יכולה לפתור בעיות במשפחה"

אריק בנדר | 30/6/2010 15:35 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הוועדה לזכויות הילד דיון קיימה היום (ד') דיון לגבי השלכות התוכנית "סופר נני" שמשודרת בערוץ 2. במהלך הדיון מתחו הדוברים ביקורת קשה על כך שהתוכנית גורמת לילדים המוצגים בה נזק רב. מנכ"ל המועצה לשלום הילד, ד"ר יצחק קדמן, אמר שאסור לשתף ילדים בתוכניות ריאליטי. נציגת הרשות השנייה, איילת מצגר, אמרה כי "התוכנית הגיעה לפרונט רק בגלל נתוני הרייטינג הגבוהים שלה, וכי מדובר בכישלון ההורים ולא בכישלון הילדים". מיכל דליות, כוכבת התוכנית, נעדרה מהדיון, עם זאת, נציגי קשת וההפקה נכחו באירוע.
סופר נני מיכל דליות.
סופר נני מיכל דליות. צילום ארכיון: יח"צ

התוכנית "סופר נני" המשודרת מטעם זכיינית ערוץ 2 קשת מציגה טיפול שמעניקה מיכל דליות למשפחות בהן ישנם קשיים בהתמודדות עם ילדי הבית ועם ניהול המשק המשפחתי. השאלות שהתעוררו מאז עלתה התוכנית עוסקות בשאלה האם החשיפה לציבור של אותן משפחות, וילדיהן בפרט, גורמת לנזק לילדים.

"ילד כזה שמופיע עם הוריו בתוכנית משלם אחר כך מחיר. בהתחלה חבריו מתלהבים, אבל בהמשך הם נתונים לניגוח קשה מצד חבריהם משום שהילד והוריו מוצגים בתכנית לא במיטבם", אמר קדמן. לדבריו, התכנית מציגה מצג שווא של "פתרון בעיות משפחתיות מורכבות ומסובכות בתוך 45 דקות. המחשבה שיכולה לבוא קוסמת ולפתור את כל הבעיות של ההורים עם ילדיהם בתוך תכנית אחת היא מסוכנת מאוד", הוסיף קדמן.
הוועדה קראה לערוץ 2 להסדיר באמנה את נושא חשיפת הילדים בתוכנית

קדמן עוד הציע כי במקום תכנית כמו "סופר נני" ישדרו ערוצי הטלוויזיה תוכניות המציגות מצבים משפחתיים אבל עם שחקנים, מבוגרים וילדים. "בתכנית כזו ניתן יהיה להגיע כמעט לאותן תוצאות מבלי שילדים יפגעו". אסנת הראל, מנכ"ל מכון אדלר, מתחה אף היא ביקורת על השתתפות ילדים. "הילדים קטנים ואין להם שום דעה לגבי ההשתתפות בתוכנית הזאת. מבחינתי אסור לילדים להשתתף בתוכנית ריאליטי", אמרה.

נציגת הרשות השנייה, איילת מצגר, אמרה כי "התוכנית מגיעה לפרונט של הדיון רק בגלל נתוני הרייטינג הגבוהים

שלה. במתן סיוע של הורים בנושא של הורות, מדובר על כישלון של הורה ולא על כישלון של הילד. השאיפה שלנו היא להגיע לאמנה שתהיה מסוכמת על גורמי השידור וגורמי ההפקה", אמרה הראל.

ח"כ אורית זוארץ (קדימה), שיזמה את הדיון אמרה שהילדים בתכנית "סופר נני" הם אלו שמקבלים את מירב ההתייחסות. "אנחנו מדברים על ההשלכות של החשיפה הזאת על הילדים שצריכים לאחר שידור התוכנית לחזור לחיים הנורמאלים שלהם. אני רוצה לדעת האם הפקה לוקחת אחריות ומכינה את הילדים לתוצאות החשיפה הזאת", אמרה זוארץ.

עמי דלאם: "מקבל את זה שצריך להיות עריכה אחרת לחלק מהתכנים בתוכנית"

ד"ר בועז רפפורט, מומחה בהתפתחות הילד, אמר כי "לחלק גדול מהמקרים שאנו רואים בתוכניות שכאלה ישנם הפרעות רפואיות. לבוא ולנסות לעשות הדרכה הורית לילד בתכנית טלויזיה בלי לעשות הבחנה רפואית לילדים אינה עונה על הבעייה".

עמי גלאם, מנהל התוכנית בקשת, אמר כי הוא "מקבל את זה שצריך להיות עריכה אחרת לחלק מהתכנים בתוכנית". אנחנו ב"סופר נני" מתייחסים לנושא הזה בשיא האחריות, גם בליווי מקצועי שלפני התוכנית, בפגישות עם פסיכולוגים לפני התוכנית ואחריה". הוא ציין בנוסף שהתוכנית משודרת בשלושים מדינות בעולם, וכי התוכנית בארץ עומדת בהנחיות שקבעו יוצרי הפורמט הבריטי בחו"ל.

יו"ר הועדה לזכויות הילד, ח"כ דני דנון (ליכוד), סיכם את הדיון ואמר: "לתוכנית ולחשיפה התקשורתית של הילדים יש השפעות רעות, נפשיות ורגשיות. ההשפעות הפסיכולוגיות על ילדים בגיל הזה הם גדולות. ישנם ילדים רבים שלא יודעים איך לעכל את החשיפה התקשורתית ואיבוד הפרטיות ולילדים הללו נגרם נזק". בתום הדיון קיבלה הוועדה החלטה הקוראת למפיקי התוכנית לדאוג יותר לילדים המופיעים בה, וקראה לרשות השנייה לקדם מסמך המסדיר את הנושא.

מקשת נמסר בתגובה: "אנו שמחים שהרשות השנייה בחרה לאמץ את שהיה נהוג בתוכנית סופר נני לאורך כל עונותיה עוד בטרם הדיון, ומברכת על יוזמת האמנה".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים