אזרחי קירגיזסטן אישרו את החוקה החדשה
89.5 מהאזרחים שמימשו את זכות ההצבעה במשאל העם אישרו את החוקה שמעניקה גושפנקה לממשלה הזמנית. עם זאת, רק כ-56% הצביעו

אזרחית מצביעה במשאל העם בכפר מייבקה שבמחוז אלמודון, צפון קירגיזסטן צילום: אי-פי-אי
בקירגיזסטן חוששים כי נאמני בקייב לא יכירו בלגיטימיות ההצבעה, שכן רק 55.97% מהאזרחים ניצלו את זכות ההצבעה.
בשבוע שעבר האשימה ארצות הברית את בקייב בהצתת הההתנגשויות האלימות בין המיעוט האוזבקי לרוב הקירגיזי במדינה.
בעקבות זאת הגיע לאיזור השליח האמריקאי המיוחד למרכז אסיה, תת מזכירת המדינה, רוברט בלייק, כדי לעמוד מקרוב אחרי העימותים שהביאו למותם של כאלפיים בני אדם, ולבריחתם של כ-400 אלף מביתם.
האו"ם: 400 אלף בני אדם ברחו מבתיהם
בהודעה שפרסמה מזכירת המדינה האמריקאית, הילארי קלינטון, כתוב: "ארצות הברית של אמריקה רואה בנשיאה המודח של קירגיזסטן, קורמנבק בקייב, אחראי על פרוץ המהומות במדינה.
הדחתו של הנשיא הותירה קבוצה של תומכים נאמנים, אשר מתנגדים לממשלה הזמנית שהוקמה. הטענות בדבר הסתה, בהן לקח בקייב חלק, צריכות להיבדק".
ביום חמישי הודיע האו"ם כי 400 אלף בני אדם ברחו מבתיהם בעקבות האלימות בדרום המדינה, וכי יש חשש מפני מחסור במזון ובמים במחנות הפליטים ליד הגבול עם אוזבקיסטן.
דוברת הסוכנות ההומניטרית של האו"ם, אליזבת ביירס, מסרה כי כ-300 אלף עקורים נותרו בקירגיזסטן, בעוד שמאה אלף נוספים חצו את הגבול לאוזבקיסטן. מדובר בעלייה חדה לעומת ההערכה המוקדמת הייתה כי מספר הפליטים שנמלטו מהמדינה עומד על 75 אלף בני אדם.
האלימות בין תושבים קירגיזים לבין המיעוט האוזבקי החלה לפני כשבועיים בעיר אוש, ולאחר מכן התפשטה ליישובים נוספים בדרום המדינה. בקהילה הבינלאומית הביעו חשש כי האלימות תצא מגבולות קירגיזסטן.

ראש הממשלה הזמנית, רוזה אוטונבייבה, מצביעה במשאל העם בבירת קירגיזסטן, בישקק
צילום: אי-פי-אי