ההורים הספרדים לבג"ץ: עכבו מאסר האשכנזים
בפנייה דחופה לבית המשפט קוראים הורי התלמידות הספרדיות, שהגישו את העתירה נגד אפלייתן בבית הספר בית יעקב, לעכב את ביצוע פסק הדין לפחות עם יום ראשון. לדבריהם, בשעות האחרונות גברו הסיכויים לגבש פשרה ולהגיע להסדר. "צריכים למצות את ניסיונות יישור המחלוקת בדרכי שלום ומתוך הסכמה"
- בית המשפט העליון להורי התלמידות: התייצבו למאסר
- משפחות בעמנואל נערכות לפרידה: "גאים בהורים"
- החרדים מתכננים: "אם כל ההפגנות" בי-ם נגד בג"ץ

ההורים הוסיפו כי ראוי לעת הזו לשקול בשנית את עונש המאסר שהטיל בית המשפט על הורי התלמידות האשכנזיות, בעקבות הפרת פסק הדין של בג"ץ. בנוסף, הם ביקשו כי למען טובת הילדים, ינקוט בית המשפט סנקציה מידתית, ורק אחד משני ההורים ירצה מאסר ולא שניהם.
שופטי בג"ץ הורו לפרקליטם של ההורים הסרבנים, עו"ד מוטי גרין, להגיב עד היום בשעה 13:00 על הבקשה הדחופה של העותרים לעכב את ביצוע המאסר. אולם, עוד לפני החלטת השופטים הספיק עו"ד גרין להגיב על בקשת העותרים והודיע לבג"ץ: "בקשתם אינה משקפת את המציאות והיא פרי דמיונם בלבד".
לדבריו, "אין שום מגעים בין ההורים לעותרים ואף לא יהיו וממילא אין כל שינוי בעמדתם. לפיכך, מתבקש בג"ץ לדחות את בקשת העותרים המהתלת בו פעם
בתוך כך, החליטו שופטי בג"ץ לקבל את החלטת היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין ולהורות כי מספר מצומצם של אמהות יקבלו פטור מהמאסר ופקודות המאסר שהוצאו לגביהן מבוטלות. מדובר באימהות בעלות בעיות רווחה קשות.
השופטים הביעו תמיהה על עמדת פרקליט ההורים הסרבנים, שהתנגד לבקשת המדינה למרות שהוא מייצג גם את האמהות, והתנה את שחרורן מהכלא בהתייחסות דומה להורים נוספים.
על פי הסדר הפשרה המתגבש בין הצדדים בעמנואל, לטענת ההורים הספרדים, ישובו הבנות האשכנזיות לבית הספר בית יעקב, כשהתקנון המחייב בו יהיה לא של האדמו"ר מסלונים, אלא של מרכז החינוך העצמאי. במקביל, יוכלו חסידי האדמו"ר לבקש ממשרד החינוך לפתוח בשנת הלימודים הבאה מוסד משלהם, שלא יקבל תמיכה מהמדינה. משרד החינוך, מצדו, יעשה כל מאמץ להיענות לבקשה. כמו כן, יבוטלו הקנסות שהוטלו על ההורים ועל מרכז החינוך העצמאי.
הבוקר הורה בג"ץ לאסור את את 43 זוגות ההורים הסרבנים, לאחר שאיש מהם לא הגיש הודעה לבית המשפט כי בכוונתו לציית את פסק הדין. "הרינו מורים על הפעלת המאסרים שנקבעו בהחלטה, כך שהמפרים יתייצבו לצורך זה היום, ה' בתמוז תש"ע, עד לשעה 12:00 בתחנת המשטרה במגרש הרוסים בירושלים", קבעו השופטים.
השופטים ציינו כי מתוך הנחה שמדובר בבעלי משפחות המטופלות בילדים קטנים, ייערך בית המשפט לבחון כל בקשה שיגיש הורה לעכב את ביצוע המאסר, עד שיסתיים המאסר של בן או בת הזוג.
זמן קצר לאחר מכן, הגישה פרקליטות המדינה עתירה לבית המשפט העליון, על פי בקשת משרד הרווחה, בבקשה דחופה לעיון מחדש בפקודת המאסר נגד ההורים מעמנואל. על פי הבקשה, מבקשת הפרקליטות מבית המשפט להורות כי במקרים הספורים של משפחות עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים ובעלי מוגבלויות, שאינם יכולים להישאר ללא השגחה, ירצה רק אחד ההורים את המאסר.
שר הרווחה, יצחק הרצוג, ביקש מהפרקליטות להגיש את הידיעה, מתוך רצון להבטיח את שלום הילדים ואת צורכיהם המיוחדים. במשרד הרווחה ציינו כי לעתירה הוסיפה המדינה דוחות סוציאליים פרטניים, תוך הקפדה על פרטיות המשפחות.