ליברמן: מארגני המשט משקרים, אין משבר בעזה
שעות לפני כניסת המשט הפרו-פלסטיני למים הטריטוריאליים של ישראל ביקר שר החוץ בחדר המצב שהוקם לקראת ההשתלטות הצה"לית על כלי השיט, וניצל את ההזדמנות כדי למתוח ביקורת חריפה על הפעילים: "המשט הוא ניסיון לבצע תעמולה אלימה", אמר אביגדור ליברמן, והוסיף: "ישראל נוהגת בצורה הומנית"

בכך חזר ליברמן על דברים שהשמיע שלשום מפקד התיאום והקישור ברצועה, אלוף משנה משה לוי, שטען כי "המצב בעזה יציב לאורך זמן ואין שם מחסור, למעט חומרים שמשמשים את תעשיית הטרור ואת התעצמות חמאס", כדבריו.
לדברי ליברמן, המשט הוא ניסיון לבצע "תעמולה אלימה" נגד ישראל. "הממשלה לא תאפשר פגיעה בריבונותה – בכל מקום, בים, באוויר וביבשה". בהודעה מטעם משרד החוץ נמסר כי במשרד עוקבים אחרי תנועת הספינות המשתתפות במשט לעזה, וכי השר ליברמן מקבל עדכונים על התקדמותם של כלי השיט.
מוקדם יותר היום יצאו משתתפי המשט האחרונים מהנמל שבו עגנו באנטליה שבטורקיה והחלו להתקדם לעבר רצועת עזה. לטענת הפעילים, הם נושאים עמם סיוע הומניטרי ומזון עבור הפלסטינים, אך בישראל חוששים שכמה מהם מנצלים את החסות ההומניטרית להברחת כלי נשק ובני אדם.
בתוך כך אסרה קפריסין על כלי שיט להפליג מחופיה לכיוון עזה, אם כי לא הבהירה באילו צעדים תנקוט כלפי פעילים שיפרו את האיסור. דובר רשמי מטעם ממשלת קפריסין הצהיר כי ניקוסיה מתנגדת לסגר הישראלי על רצועת עזה, אך טען כי המשט עלול לפגוע ב"אינטרסים חיוניים" של המדינה.
"יש
גורם ביטחוני בכיר הוסיף אתמול: "גם בימים האחרונים המשכנו להעביר מסרים לצבאות זרים ולמדינות שמהן יצאו הפעילים, ולפיהם נאפשר העברת הציוד לעזה בהתאם לבידוק ביטחוני. לא נאפשר מעבר של פעילי טרור או אמצעי לחימה וכל אמצעי טכנולוגי שיכול לסייע לטרור".

הפעילים, לעומת זאת, טוענים כי מדובר בפעולה לא אלימה וכי אין בכוונתם לסייע לארגונים החמושים הפועלים ברצועה. "אנחנו הולכים לשם כדי לסייע למדוכאים, בין אם הם מוסלמים או יהודים, אנחנו מתייצבים לצד הצדק והשלום כי יש לנו מצפון", אמר נשיא ארגון IHH, בולנט יילדירים, ממארגני המשט.

"לצערנו, גם העולם וגם הרשות הפלסטינית מתעלמים מהטרגדיה הזאת, שבה ישראל מטילה סגר לא אנושי על מיליון וחצי בני אדם", אמרה ח"כ זועבי בטרם צאתה לטורקיה. "גם אם חיל הים הישראלי יירה עלינו, לא נירתע. אנחנו נחושים לשבור את המצור על עזה ולהביא לתושביה הנצורים סיוע הומניטרי". בתגובה, קראו חברי כנסת מסיעות הימין לעצור את חברת הכנסת בגין בגידה.
כמה מהספינות המשתתפות במשט מפליגות תחת דגל המדינה שממנה יצאו, במטרה להקשות על ההשתלטות עליהן. בהקשר זה אמר בשבוע שעבר ג'וזף זיזיאדיס, חבר פרלמנט יווני המצטרף למסע, כי על פי החוק הבינלאומי אם תפריע ישראל למשט בטרם ייכנס לתחומיה, ניתן יהיה להגיש נגדה תלונה בבתי המשפט האירופיים. "אין לה זכות לעמוד בדרכן של ספינות המפליגות במים בינלאומיים", אמר.
גורם ביטחוני הסביר כי צוותים של צה"ל ערוכים להשתלט על כלי השיט לכשייכנסו לתחומי המים הטריטוריאליים של ישראל. עם תום ההשתלטות, הסביר, יפונו הפעילים לארץ, יעברו בידוק ביטחוני ויגורשו בטיסה. פעילים שיסרבו להזדהות או לחתום על צו גירוש ישלחו למעצר.

דובר צה"ל, אבי בניהו, אמר אתמול: "ההנחיה של מפקד חיל הים היא לבצע את המשימה ברגישות, במינימום של הפעלת כוח. לא להיגרר לפרובוקציה, אבל לבצע את המשימה בכל מחיר".
גורם במשרד החוץ הוסיף: "אנחנו כבר יצרנו קשר עם השגרירויות השונות כדי שיטפלו מבעוד מועד בדיפלומטים שעשויים להיות מעוכבים בנמל". בשבוע שעבר טענו במשרד החוץ כי גורמים המעוניינים להעביר סיוע הומניטרי או סחורות לרצועה יכולים לעשות זאת באופן חוקי באמצעות מתאם הפעולות בשטחים.
