הסטודנטית אנסטסיה מיכאלי: פסיכומטרי צריך לעבור בתיכון
השבוע מצוין יום הסטודנט במכללות ואוניברסיטאות ברחבי הארץ. לרגל האירוע פרסמנו במהלך השבוע ראיונות קצרים עם מי שכבר סיימו את לימודיהם. היום בראיון האחרון: ח"כ אנסטסיה מיכאלי, בוגרת אוני' סנט פטרבורג, אומרת שהסטודנט הישראלי לא מעורב מספיק, ששכר הלימוד גבוה ושהייתה רוצה ללמוד משפטים

והיום, הריאיוןהאחרון: ח"כ אנסטסיה מיכאלי (ישראל ביתנו). למדה הנדסת אלקטרוניקה לתואר שני עם התמחות בתקשורת רב ערוצית באוניברסיטת סנט פטרבורג.
עבודות בזמן הלימודים - בזמן לימודי ברוסיה העברתי לילדים שיעורי אנגלית.
מעורבות חברתית בתקופת הלימודים - במסגרת האוניברסיטה לא הייתי מעורבת בפעילות חברתית בעיקר משום שהלימודים היו תובעניים וקשים וניצלתי את הזמן הפנוי שנותר לי על מנת לעבוד ולממן את לימודיי.
לעומת זאת, בתקופת התיכון התנדבתי במסגרת בית הספר וכיהנתי כיו"ר אגודת ידידים לקשרים בינלאומיים בין תלמידי בית הספר לתלמידים בחו"ל, מטרת האגודה הייתה לפתח קשרים בין תלמידי בית הספר לתלמידים זרים על מנת לחשוף ולהיחשף לתרבויות אחרות. בנוסף, מאז עלייתי לארץ, אני משתדלת להיות מעורבת בפרויקטים חברתיים שונים בעיקר בעיר מגוריי ראשון לציון.
סטודנטים ומאבקים חברתיים - הסטודנטים בישראל אינם מעורבים מספיק בסוגיות חברתיות וזה חבל מאוד משום שיש להם כוח גדול והם יכולים לנצלו ולהלחם לטובת נושאים החשובים להם כקבוצה ולחברה בכללותה. אני יודעת שהסטודנטים באוניברסיטה העברית בירושלים התגייסו למען זכויות עובדי הקבלן ואני חושבת שמדובר במחאה יפה. אני מודעת לעובדה שהתגייסות למאבקים חברתיים גוזלת זמן ושלהרבה סטודנטים אין את הזמן הזה משום שהם נאלצים לעבוד למחייתם.
הפתרון הוא כנראה בהוזלת שכר הלימוד ובחינוך מילדות להתנדבות, למחויבות לקהילה ולאזרחות טובה. בהתייחס לכך, אציין שהגשתי
שכר לימוד - שכר הלימוד בישראל הינו בהחלט גבוה. במדינה בה המשאב העיקרי הוא המוח האנושי, הייתי רוצה שליותר צעירים גם מהפריפריה החברתית וגם מהפריפריה הגיאוגרפית, תהיה האפשרות ללמוד ולהגיע להישגים משמעותיים. כמי שנמצאת בכנסת במוקד קבלת ההחלטות, אני עדה למלחמות התקציב ויודעת שכל הגדלת תקציב בתחום אחד באה על חשבון השני. מדינת ישראל צריכה לתת משקל רב יותר להשכלה הגבוהה ולשמור את המוחות כאן בארץ וזה כמובן מצריך הגדלת תקציבים ושינוי סדרי עדיפויות.
סטודנטים מילואימניקים - חשוב מאוד לשמור על חיילי המילואים ולא לייאש אותם. תקופת הלימודים הינה תקופה תובענית ולכן יש לתת להם הקלות משמעותיות יותר. סטודנטים שלומדים לתואר ראשון צריכים לעשות 21 ימי מילואים בשנה, מדובר בהיעדרות של כמעט חודש וקשה מאוד להדביק את הפערים. צריך לחשוב על פתרונות יצירתיים כגון הורדת מספר ימי המילואים בתואר הראשון והענקת הטבות נוספות, גם לנשות המילואימניקים שנשארות בבית לטפל בילדים וצריכות עדיין ללמוד ולעבוד.
קריטריונים לקבלה - דבר ראשון יש להכניס את מבחן הפסיכומטרי כחלק ממסגרת הלימודיים התיכוניים. חייל משרת שלוש שנים, לאחר מכן הוא צריך לעבוד על מנת לממן את הקורס היקר הזה ואח"כ ללמוד עוד כחצי שנה כדי לקבל ציון מספק. רק ההכנה ללימודים אקדמאים גוזלת ממנו שנה נוספת, במדינה שבה גם כך מתחילים את המסלול התעסוקתי בגיל מבוגר.
בנוסף, הקריטריונים צריכים להשתנות מידי תקופה בהתאם למגמות בשוק התעסוקה. המועצה להשכלה גבוהה צריכה לדעתי לווסת את תנאי הקבלה בהתאם להיצע ולביקוש. במקצועות בהם יש עודף סטודנטים יש להעלות את שכר הלימוד ולהקשיח את תנאי הקבלה.
לחזור לקמפוס - אני מאוד רוצה ללמוד משפטים משום שידע במשפטים נוגע בכל תחומי החיים כגון משפחה, עבודה ותעסוקה ובעיקר מספק ראייה והבנה של המסגרת הנורמטיבית בה אנו חיים והכוחות המשפיעים על חיינו. ברגע שמבינים את כללי המשחק זה נותן יתרון יחסי על פני כל אלה שלא הספיקו להפנים או ללמוד את הכללים על פיהם פועלת החברה והמוסדות השלטוניים. אני כמובן רוצה לשפר גם הידע שלי במחשבים- למדתי בישראל את כל שפות התכנות אבל מכיוון שלא עסקתי במקצוע לא התעדכנתי בכל החידושים והתקדמות הטכנולוגיה. זה כרגע רק בגדר חלום כי אין לי דקה אחת פנויה ביממה.