סוגר מעגל: הפועל של "אתא" הציל את מוליתן
60 שנה לאחר שמיכאל פיש החל לעבוד במפעל אתא המיתולוגי, הוא רכש את מפעל החוטים מוליתן, השייך למשפחת מולר, אצלה הועסק

במסגרת העסקה, בשווי של 13.5 מיליון שקלים, הוחלט כי 75% ממניות מוליתן יעברו לחברת "האמה" והיתר יישארו בשליטת משפחת מולר שהחזיקה במפעל במשך עשרות שנים ולפני חצי שנה נקלעה לקשיים כלכליים והתקשתה להמשיך ולנהלו.
"האמה" הגישה את ההצעה אחרי שמוליתן כבר עבר לשליטתו של התעשיין צבי מאיר בעבור 9 מיליון שקלים, אלא שכונסי הנכסים עתרו לבית המשפט העליון וזה חייב את בית המשפט המחוזי בחיפה לדון מחדש בהצעה של "האמה" שהייתה גבוה יותר.
במסגרת ההסכם יפוצה מאיר ב-750 אלף שקלים ובעתיד בעוד 2.6 מיליון שקלים. עתיד 100 העובדים במפעל לא יפגע ו"האמה" כבר חתמה עמם על הסכם קיבוצי, כשההסתדרות, שפעלה עבור העובדים רבות השנה, הייתה בתמונה ודאגה שאיש לא ייפגע.
סיפורה של "האמה" הוא סיפורו של התעשיין הוותיק מיכאל פיש מחיפה. הוא עלה לארץ בשנת 1954 והיה עובד מן המניין ב"אתא".
פיש, שיצא לגמלאות לפני שש שנים, השאיר את המפעל לניהולו של נכדו ירון הראל, שכבר הצהיר אתמול שבכוונתו להגדיל את התפוקה של מוליתן בצורה מאסיבית והבטיח כי איש מהעובדים לא ייפגע.
"כשהגעתי לארץ גרתי במעברה והימים הראשונים היו קשים מאוד והגעתי למפעל אתא של משפחת מולר", סיפר פיש. "אלו היו ימים יפים של מפעל אתא ובן דודו של בעל המפעל (אריך מולר - א.ל) היה (הנס מולר - א.ל) בעליו של מוליתן בנהריה ובכלל משפחת מולר הייתה חזקה מאוד בתחום הטקסטיל אז בארץ".
לדבריו, "היום כשאנחנו רוכשים את מוליתן זה באמת סגירת מעגל. מי האמין אז שזה יקרה אבל הכי חשוב שהנכד שלי מצליח להציל את המפעל מנהריה אני מאמין בו הוא עושה עבודה מצוינת ומצליח ואני מאמין שגם את מוליתן הוא יצעיד קדימה".
הראל עצמו הגיע אתמול לדיון שעסק בהעברת המפעל לידיו ואמר: "זו אכן סגירת מעגל. אנחנו ממשיכים את הדרך של סבא שלי איש יקר שהחל את הדרך כניצול שואה שהגיע לארץ ובנה הכל בעצמו. אנחנו מתכוונים להגדיל את המפעל בנהריה".
הנכד סיפר על החברה שהוא מנהל ואמר כי "האמה" מייצרת מוצרי טקסטיל ובידוד ועובדת עם חברות גדולות בעולם כמו: ליוייס, נקסט, זארה, לי, רנגלר ועוד".