אוכלים כשר וטעים: ביקור במסעדת רוברג
טל סימון נדדה צפונה כדי לגלות תופעת טבע: מסעדת גורמה כשרה, שפתוחה בשבתות ומחייבת את כרטיס האשראי רק במוצ"ש

במסעדה מוגש אוכל ישראלי, ים תיכוני עם נגיעות מהעולם אותן ממזג במומחיות, השף אילן רוברג, אשר בישל ואכל בכל העולם וצר שילוב מפתיע ומלא כל טוב של טעמים אכותיים ומעניינים. המסעדה בנויה מבר ומתחם שולחנות כבדים מעץ אורן אותם סבבו כסאות עור תואמים המקרינים תחושה כפרית חמה וארומה של יין משובח.
חלקנו את המקום עם משפחות דתיות רבות שלמרות שהגיעו עם ילדיהן, האקוסטיקה הטובה, צלילי הסכו"ם המקישים בצלחות הרבות והאווירה הנעימה, האפילו על הרעש שממש לא הורגש. כמה מדרגות מתחת, מתנהל מתחם הסדנאות אותו זכינו לראות בפעולה.
בכמה פינות במתחם הסועדים, מוקרנים על גבי מסכי פלאזמה התרחשויות המטבח עליהן מנצח גיל רוברג, מנהל המטבח. הסקרנות המציצנית שלי, הובילה אותי דוקא אל קומת הסדנאות, שם צפיתי באחת החברות, שהגיע ליום גיבוש רווי בפעילות בו קבלה כל קבוצה שולחן עבודה, מאובזר בציוד וחומרים בסיסיים ובניצוחם של אילן ותמי רוברג (קונדיטורית), הפליגו בדמיונם אל מסעות גורמה שבישלו במו ידיהם. בתום הסדנא, כל צוות מקנח בארוחה המצדיקה את עמלו המיגע במטבח.
השף אילן רוברג, שבמקביל אוחז גם בתארים של יועץ גסטרנומי ויושב ראש איגוד השפים, מרבה לשפוט בתחרויות ומרצה בכל הארץ. אחרי שנים בענף המלונאות, הוא החליט להקדיש את השבת למנוחה ולנכדים ולכן החליט לפתוח מסעדה כשרה (רבנות מרום גליל, ירקות גוש קטיף ובשר גלאט חלק בית-יוסף).
אלא שמרבה הפלא - למרות שהמסעדה כשרה היא פתוחה בשבת. לצורך העניין מופעל הנוהל הבא - קבלת הסועדים
התפריט בשבת קבוע ומכיל מגוון סלטים עשיר, יין לקידוש, חלה עטופה במפית, דג ומרק וכן מנות קדירה הנשמרות בחום על פלטות שבת. מטרת המסעדה היא לארח את הסועדים מיד בתום התפילה ולתת תחושה ביתית, אבל אם אוכל גורמה.
בשבת בבוקר, ניתן לאכול ארוחת בוקר עשירה המבוססת על סלטים קרים, גבינות, דגים, קינוחים ומאפים הנשמרים באכותם בחימום ממושך. בקרוב, רוברג יוצאת לדרך עם תוכנית עשירה ומגוונת לסוף שבוע, המשלבת לינה בצימרים במקום, ארוחות גורמה כשרות וביניהן סדנאות בישול וקונדיטוריה. בשבת עצמה כמובן לא מבשלים, אבל נהנים מהרצאה מרתקת בנושא תזונה ויין ולמעוניינים יהיה סיור רגלי באזור.
אחת לחודש וחצי, רוברג משנה פניה על פי נושאים משתנים ובהתאם התפריט והמוזיקה מותאמים.
בימות השבוע, ניתן ליהנות משני סוגי תפריטים - תפריט הדגל המורכב מ-14 מנות פתיחה, מנת ביניים של דג, 2 סוגי מרקים, סורבה פרי לצינון, 5 מנות עיקריות, קינוח וכוס יין. לחילופין, תפריט דומה המכיל מנה עיקרית אחת.
אליבא דאילן רוברג, סוד ההצלחה של המקום הוא חוסר הפשרות באיכות מרכיבי המזון, ובסגנון הגשה מעורר תיאבון. אבל אם לסכם את הביקור, אין ספק, שלא תצאו רעבים מכל תפריט שתבחרו.