רמת הגולן: פסטיבל אוכל כשר וטעים
מיטב השפים של ארץ הקודש יגיעו היום ליקבי רמת הגולן כדי להוכיח אחת ולתמיד שאפשר להכין אוכל טעים שהוא גם כשר למהדרין

חיים טיבי, שלום קדוש, ירון קסטנבאום וארז קומורובסקי בפסטיבל אוכל כשר למהדרין צילום: איילה זינגר
בדרך כלל השפים המובלים בארץ וכל שכן שפים מרחבי העולם, מסרבים בכל תוקף לבשל אוכל כשר. זה מתחיל מחוסר היכולת לשלב חומרי גלם כמו חמאה ושמנת עם בשר, עבור דרך הבשר הכשר שחובבי הטרף טוענים שהמלח פשוט הורג לו את הטעם וממשיך בכל סוגי השרצים שגם הם מחוץ לתחום במטבח
הכשר.
ביקבי רמת הגולן מארגנים מדי שנה את פסטיבל 'ירדן וינטאג'', פסטיבל שבהגדרה פשוטה מספק יומיים של יין מעולה ואוכל אגדי. לכאורה הכי רחוק מחיי הסגפנות הרגילים של שומרי הכשרות, אך הפעם, בגלל תעודת הכשרות שהיקב נושא, השפים המובילים שיגיעו לפסטיבל היוקרתי יואליו בטובם לוותר על השילוב של כבד אווז עם חמאה וגם הלובסטרים יישארו בחוץ. לעומת זאת, תשעים השפים המובילים בארץ יחליפו למשך יומיים את כובע הטבחים בכיפה וירטואלית ויבשלו את מיטב המנות כשהפעם, באופן נדיר, הכל כשר למהדרין.