מיוחד ל-nrg מעריב: שחר פאר בטור אישי ממצעד החיים בפולין
"כספורטאית שמייצגת את ישראל בכל העולם, אני מרגישה לפעמים שיש איזה אנטי נגד העם היהודי, אחרי המסע הזה הבנתי איזה זכות נפלה בחלקי להיות שגרירה של המדינה הנפלאה שלנו, ואני מרגישה גאווה אמיתית לעשות את זה". הטניסאית הישראלית, אשר השתתפה במסע המרגש לזכר קורבנות השואה, צעדה ביחד עם סבתה

שחר פאר במצעד החיים צילום: ניר קידר
כספורטאית מקצוענית יצא לי לצבור חוויות מגוונות ומשונות במהלך הקריירה, האחרונה שבהם ההשתתפות בטורניר דובאי, אבל מה שעברתי במהלך מצעד החיים היה בכל זאת משהו שטרם חוויתי. הרגשתי שזאת חוויה מעצבת, חוויה חזקה. להיות במקום הנורא הזה ביחד עם סבתי ניצולת השואה, ולשמוע ממקור ראשון מה עבר עליה ואיך, היה מאוד מרגש ומעניין.
אני מרגישה שיצאתי מפולין מחוזקת וגאה. מה גם שהצטרפה אלי במסע הזה אמא שלי, וככה למעשה שילבנו שלושה דורות ממשפחה בפולין.
מאוד ריגש אותי שבחרו דווקא בי להוביל את המצעד, ומאז שנתן שרנסקי, יו"ר הסוכנות היהודית, התקשר לאבא שלי לפני שבועיים ושאל האם אני מעוניינת להשתתף במצעד, הנסיעה הזאת לא יצאה לי מהראש. אני חושבת שהגשמתי חלום של הרבה ישראלים, ומאוד מחמיא לי שבחרו דווקא בי. אולי זה בגלל שההתנהלות שלי מחוץ למגרש מקרינה ערכים חיוביים.
לקח לי הרבה זמן עד שהצלחתי לשכנע את סבתא שלי לעשות את זה, כי בהתחלה היא לא כ"כ רצתה, אבל אני שמחה שעשינו את זה, ואני מאמינה שמה שעברנו גרם לי להבין הרבה דברים, והפך אותי לבן אדם יותר בוגר. במהלך הביקור גם היינו בביתן 19 במחנה ההשמדה באושוויץ, שם סבתא שלי היתה חצי
שנה, עד שעברה למחנה אחר בטרם האמריקאים פלשו ושיחררו את המחנות.
בסך הכול, כספורטאית שמייצגת את ישראל בכל העולם, אני מרגישה לפעמים שיש איזה אנטי נגד העם היהודי, למרות שזה לא משהו ספציפי אלא סתם הרגשה כזאת שבאוויר. אחרי המסע הזה הבנתי איזה זכות נפלה בחלקי להיות שגרירה של המדינה הנפלאה שלנו, ואני מרגישה גאווה אמיתית לעשות את זה.
בכל טורניר בו אני משחקת, אני עושה את זה תחת דגל ישראל, וכל הישג שלי הוא גם הישג של המדינה. עכשיו, אחרי שסימנתי וי על המסע הזה, נותר לחזור לטניס ולשגרת התחרויות שלי. ואחרי מה שעברתי רק יש לי מוטיבציה גבוהה יותר להצליח ולהביא כבוד למדינה שלנו.

שחר פאר, הרב לאו,נתן שרנסקי במצעד החיים
צילום: משה מילנר, לע''מ