ביהמ"ש צפוי להתיר חלק מפרטי הפרשה הביטחונית
לאחר שפרטי הפרשה כבר פורסמו בכל העולם, תגיש הפרקליטות בקשה לצמצם את צו איסור הפרסום. בימים האחרונים החלו עיתונים ברחבי העולם לחשוף פרטים נוספים מהפרשה. "אם כל העולם יודע, מופרך הוא להוציא על הפרשה צו איסור פרסום", אמרה אתמול שופטת בית המשפט העליון בדימוס דליה דורנר
- דעה: איך קורה שעיתונאית נעצרת וכל כלי התקשורת שותקים?

השופט המר. ידון בהסרת הצו. צילום: חן גלילי
"כבר במהלך הדיון הקודם על איסור הפרסום נטה השופט זאב המר לאפשר פרסום חלק מפרטי הפרשה, אולם גורמי ביטחון הזהירו כי עלולה להתקיים פגיעה בביטחון המדינה אם ייעשה כן", אמר אמש למעריב גורם המצוי בפרטי הפרשה.
בימים האחרונים החלו לחשוף פרטים נוספים מהפרשה כלי תקשורת רבים ברחבי העולם, ובכללם כלי תקשורת מרכזיים דוגמת הגרדיאן והאינדיפנדנט הבריטיים, הניו יורק טיימס ורשת החדשות פוקס. כלי תקשורת רבים בעולם ביקרו את המדיניות הישראלית באשר להטלת איסור הפרסום על פרשה שפרטיה ידועים מזה זמן מה לכל מי שגולש ברשת האינטרנט או מסתמך על מידע ממקורות זרים.
השופטת דורנר: צו איסור הפרסום מופרך
שלשום קיבל המאבק בצו איסור הפרסום חיזוק מכיוונה של שופטת העליון בדימוס דליה דורנר, נשיאת מועצת העיתונות, שהתראיינה בנושא לגלי צה"ל.
"שמעתי על הפרשה, והיא בהחלט מעציבה אותי", אמרה דורנר. "אם כל העולם יודע, מופרך הוא להוציא על הפרשה
צו איסור פרסום. אנחנו מדינה דמוקרטית, וכאשר שלטון מקבל החלטה שאינה נראית לאזרח או לעיתון, יש דרכים לתקוף אותה בבתי המשפט, ועל איסור הפרסום אפשר לפנות לבית משפט גבוה יותר".
נציגי חברת החדשות של ערוץ 10 עשו כהמלצתה של דורנר ופנו אתמול לבית המשפט העליון בדרישה שיסיר או יצמצם את צו איסור הפרסום, או לחלופין יורה לבית המשפט המחוזי לקיים בנושא דיון דחוף, "עוד היום". השופט אשר גרוניס דחה את בקשתם.
הבוקר, כאמור, יגיעו נציגי הפרקליטות והמשטרה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, ויודיעו לשופט המר כי הם אינם מתנגדים להסרה חלקית של איסור הפרסום, וייתכן שיתאפשר לפרסם את שמות המעורבים בפרשה ואת פרטיה העיקריים. עם זאת, כמה מפרטיה עתידים להישאר חסויים.