אובמה דורש צעדים בוני אמון; נתניהו בהתייעצויות
דובר הבית הלבן מסר כי הנשיא האמריקאי ביקש לנקוט צעדים כדי לבנות אמון במטרה להתקדם לעבר הסכם שלום מקיף במזרח התיכון. עוד נמסר כי ראש הממשלה ייפגש עם השליח המיוחד ג'ורג' מיטשל. במקביל, ראש מערך ההסברה הישראלי ניר חפץ אמר מוושינגטון כי "אין שום מגבלה על זכות הקניין בירושלים"

ויטר הוסיף כי ארה"ב קוראת לישראל ולפלסטינים להימנע מצעדים שעלולים לחתור תחת האמון, בשעה שממשל אובמה מבקש להתניע את המו"מ בין הצדדים. הוא לא ציין האם נשיא ארה"ב ברק אובמה וראש הממשלה בנימין נתניהו דנו בנושא במהלך פגישתם אמש. מקורב לנתניהו אמר כי הוא הופתע מפרסום אישור הבנייה במתחם הרגיש.
דובר נוסף של הבית הלבן, רוברט גיבס, התייחס בתדרוך עיתונאים לפגישתם של הנשיא וראש הממשלה ואמר כי השניים נפגשו בחדר הסגלגל וניהלו דיון הוגן וישיר על היחסים בין המדינות, על סוגיות אזוריות ועל מאמץ השלום המקיף. לדבריו, אובמה ביקש לנקוט צעדים בוני אמון עבור שיחות הקרבה, במטרה להתקדם לעבר שלום מקיף במזרח התיכון. הוא הוסיף כי היו אזורים של הסכמה וחוסר הסכמה וכי השיחות נמשכות.
כאשר גיבס נשאל לגבי חוסר הסיקור של הפגישה, הוא השיב כי "חשבנו שזו הדרך הנכונה לנהל את העניין, אני חושב שיש לנו יחסים חזקים עם בת ברית חזקה. יש אזורים שבהם הם מסכימים וחלקם הם לא מסכימים". גיבס נמנע מלפרט את תוכן השיחות.
בתוך כך, בתגובה ראשונה לפניות התקשורת לגבי הבנייה בשייח' ג'ראח, מסר ראש מערך ההסברה הלאומי ניר חפץ כי "אין שום מגבלה על זכות הקניין בירושלים. יהודים וערבים יכולים למכור ולקנות באופן חופשי נכסים פרטיים ובתים בכל חלקי העיר, וכך אכן קורה בפועל. לגבי היתר הבנייה התקבלה לפני כמה חודשים, במהלך שנת 2009. הפרסומים כאילו התקבלה החלטה חדשה בעניין זה בסמוך לביקורו של רה"מ בארצות הברית אינם נכונים".
בהתייעצויות הקדחתניות משתתפים ראש המועצה לביטחון לאומי עוזי ארד, היועץ המדיני רון דרמר, ראש הלשכה נתן אשל, המזכיר הצבאי האלוף יוחנן לוקר והשגריר הישראלי בוושנגטון מייקל אורון. ייתכן כי מדובר בניסוח
ההערכה היא כי קיים פער בין הדברים שנתניהו אומר בפומבי, לבין ההסכמות השקטות שהאמריקאים מנסים לחתור אליהן. ייתכן שבבית הלבן רוצים שנתניהו יצהיר בפומבי הצהרת מרחיקת לכת יותר לגבי הבנייה בירושלים, דבר שנתניהו מסרב לעשות כרגע.
על פי מקור ישראלי בוושינגטון, פרסום הפרשה אמש לגבי אישור הבנייה בשייח ג'ראח המחישה לשני הצדדים – ישראל וארה"ב - את המצב הנפיץ בירושלים בו כל שבוע או שבועיים יכול מישהו להפוך תוכנית כזאת או אחרת לעניין גדול ולפוצץ את המגעים בין ישראל לפלסטינים.
הלילה, בצל אישורי הבנייה בשכונת שייח' ג'ראח והרחק מעיני התקשורת, נפגשו ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארצות הברית ברק אובמה בבית הלבן. הפגישה ארכה כ-90 דקות, אך בסיומה, שלא כמקובל, לא נישאו נאומים והבית הלבן לא פרסם הצהרה.
כמו כן, עיתונאים לא הורשו לצלם את שני המנהיגים לוחצים ידיים בפתח הדיון. בתום הפגישה התעכב נתניהו בבית הלבן כשעתיים נוספות, מסיבות שאינן ברורות.
זמן קצר לפני הפגישה התברר כי עיריית ירושלים אישרה סופית את הבנייה במתחם מלון שפרד ("מלון המריבה") בשכונת שייח' ג'ראח במזרח העיר. מדובר בהיתר מנהלי שניתן בעקבות אישור שהתקבל כבר בקיץ שעבר, אולם העיתוי שבו התקבל - בשבוע שעבר - עלול להחריף את המשבר המדיני בין ישראל לארצות הברית רגע אחרי שהחל להידחק אל מחוץ לכותרות הראשיות.
מפמליית ראש הממשלה נתניהו, השוהה בוושינגטון במסגרת ביקור רשמי, טרם נמסרה תגובה לדברים. ואולם, במפלגתו יש מי שטוען כי מדובר במהלך שגרתי המוציא את מדיניות הממשלה מן הכוח אל הפועל, כפי שהצהיר ראש הממשלה בכמה הזדמנויות בשבועות האחרונים, על רקע אישור תוכנית בנייה אחרת בירושלים - בשכונת רמת שלמה שבצפון-מזרח העיר, מעבר לקו הירוק.
בהכנת הידיעה השתתפו כתבי סוכנויות הידיעות