כך עושים זאת נכון: "משק ברזילי" כבר בן שמונה

משק ברזילי במושב ירקונה הוא לא רק מוסד קולינרי, הוא הוכחה שאפשר. שיש זכות קיום גם למי שמתעקש להאכיל את אורחיו במזון טרי, טעים, ידידותי לסביבה ולבריאות, ותתפלאו - במחיר הוגן

סופ
אביב לביא | 20/3/2010 13:08 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מכל מידותיו המשובחות של "משק ברזילי", הכי מפליאה העובדה שהוא כבר בן שמונה. בתי אוכל בישראל ממריאים ומתרסקים במחזורי חיים של שבועות וחודשים, אבל המסעדה/בית קפה האורגנית-צמחונית, שנוסדה בימים שבהם ירקות בלי ריסוס היו בקושי שמועה, היא אי ירוק של יציבות.

פעם, מזמן, כתבתי שאם "אורנה ואלה", אייקון איכות תל-אביבי, היו פותחות מקום אורגני בכפר, הוא בטח היה נראה ככה. אז התכוונתי לפרגן למירב ברזילי, האמא של "ברזילי"; היום נדמה לי שההשוואה מחמיאה למקור משינקין.
צילום: ראובן קסטרו
משק ברזילי. לא שורד, משגשג צילום: ראובן קסטרו

למען הסר ספק: משק ברזילי לא שורד - הוא משגשג. כשביקרנו שם עכשיו, אחרי תקופה ארוכה מדי של היעדרות, גילינו שגן הירק המקסים (שהירקות שגדלים בו מגיעים ישר למטבח) נמתח כמעט עד הכביש, שנחנך דק עץ נעים שמרחיב את אפשרות הישיבה בחוץ, שיש טאבון חדש שמפיק לחמים מעולים מעשה בית, ושהתפריט המגוון גורם לסחרחורת למי שמתקשים בבחירה. רק דבר אחד לא השתנה: הילדים לועסים מהר ורצים להאכיל את החמורים.

משק ברזילי, שממתין לכם בכניסה למושב ירקונה,

הוא לא רק מוסד קולינרי, הוא הוכחה: הוכחה שאפשר. שבישראל יש זכות קיום גם למי שמתעקש להאכיל את אורחיו במזון טרי, טעים, ידידותי לסביבה ולבריאות, ותתפלאו - במחיר הוגן. שאפשר להתפרנס בכבוד גם בלי להתפשר על חומרי גלם ירודים ובלי לדחוף לאוכל קוקטייל של כימיקלים שמשפרים ביצועים ומגדילים רווחיות.

משק ברזילי מראה, כבר שמונה שנים, שממסעדנות אקולוגית אולי אי אפשר להתעשר, אבל בהחלט אפשר להתקיים. כמה חבל שהוא כמעט היחיד.


Aviv67@gmail.com

צילום: יחסי ציבור
משק ברזילי. אי ירוק של יציבות צילום: יחסי ציבור
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

לא עוצר בירוק

צילום: דעות

אביב לביא במסע שבועי במטרה להפוך את הסביבה למקום נעים יותר

לכל הכתבות של לא עוצר בירוק

דעות וטורים

המייל הירוק

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים