1 מכל 4 עובדים סוצי' נזקק להשלמת הכנסה

מנתונים של איגוד העובדים הסוציאליים עולה כי לכל עובד 250 מטופלים בממוצע וכי 89 אחוז מתוך 15 אלף העובדים במקצוע בישראל הן נשים

יובל גורן | 15/3/2010 5:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אחד מכל ארבעה עובדים סוציאליים בישראל נזקק להשלמת הכנסה לשכר מינימום. כך עולה מנתונים שמפרסם היום (ב') איגוד העובדים הסוציאליים, לרגל יום העובד הסוציאלי הבינלאומי החל מחר. עוד עולה מהנתונים, כי עו"ס מטפל בממוצע בכ-250 מטופלים, וכי 89% מהעובדים הסוציאליים בישראל הן למעשה עובדות - נשים.

"לפקידות הסעד אין די זמן להקדיש לכל תיק, בגלל שמחכים להן המון תיקים" צילום ארכיון: גדי קבלו
בישראל מועסקים כיום כ-15 אלף עובדים סוציאליים, כ-9,000 מהם בשירות הציבורי (רשויות מקומיות), במשרדי ממשלה (בתי חולים, מערכת הבריאות, משרד הרווחה, ביטוח לאומי ומשרד הביטחון) והיתר, כ-40%, מועסקים בעמותות, חברות פרטיות וחברות כוח אדם. על פי הנתונים, כ-58% מהעובדים הסוציאליים אינם זוכים לתנאים כמו קרן השתלמות והחזר הוצאות.

בממוצע, יקבל עובד סוציאלי מתחיל השלמת הכנסה לשכר מינימום במשך עשר שנות עבודתו הראשונות. עובד סוציאלי בדרגה הגבוהה ביותר, בעל תואר שני וותק של 25 שנה, ישתכר בממוצע 6,265 שקלים.
למרות התנאים הקשים: עלייה בביקוש ללימודים

על פי נתוני האיגוד, 4.3% בלבד מהעובדים הסוציאליים הם לא יהודים. 58% הם בעלי תואר ראשון והיתר בעלי תואר שני ויותר. גילם הממוצע: 40.2 שנים, ו-37% מהעובדים הסוציאליים הם בגילאי 25-34.

על אף השכר הנמוך ביחס לממוצע במשק ורף הכניסה

הגבוה ללימודים, מנתוני האיגוד עולה כי הביקוש ללימודי עבודה סוציאלית בישראל הולך וגדל. מידי שנה כ-1,100 עובדים סוציאליים מסיימים את לימודי התואר הראשון שלהם, אולם רבים מהם מתקשים למצוא עבודה בתחום, עקב המחסור בתקנים. 

"לא קוראים על האסונות שנמנעים בזכותנו"

"העבודה הזאת קריטית", אומר אבי (שם בדוי), עובד סוציאלי מאזור המרכז, בעל תואר ראשון ושני בעבודה סוציאלית. "כולנו קוראים בעיתונים על אסונות, אבל אנחנו לא קוראים על מה שנמנע, על העבודה הסיזיפית של המון עובדים סוציאליים בכל מיני מסגרות".

לאחרונה עלתה לסדר היום הציבורי מצוקת כח האדם של חוקרי הילדים, אולם לדברי אבי, המחסור בתקנים מורגש היטב גם בתחומים אחרים במסגרת עבודתו. "אני נתקל במצבים שבגלל עומס עבודה לפקידות הסעד אין מספיק זמן להקדיש לכל תיק, בגלל שמחכים להן עוד המון תיקים, ויכול להיות שלא ניתנת תשומת לב שנדרשת להמלצות לטיפול, לתמיכה במטופלים".

"יש לשכת רווחה שאני מכיר באופן אישי שתחלופת כח האדם בה עצומה וזה רק בגלל תנאי ההעסקה והמשכורות הנמוכות, חלק גדול מהעובדות שם הן צעירות שבאמת עושות כל שהן מסוגלות, אבל לפעמים זה לא מספיק", אומר אבי.

לדברי יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים, איציק פרי, "העובדים הסוציאליים עושים עבודה בשביל החברה תוך טיפול בכל תחלואיה, אולם המדינה אינה יודעת לתגמל אותם כראוי, לא מוסיפה תקנים נדרשים ולא מקצה תקציבים לשכר הוגן וראוי עבורם".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים