1 מכל 4 עובדים סוצי' נזקק להשלמת הכנסה
מנתונים של איגוד העובדים הסוציאליים עולה כי לכל עובד 250 מטופלים בממוצע וכי 89 אחוז מתוך 15 אלף העובדים במקצוע בישראל הן נשים

בממוצע, יקבל עובד סוציאלי מתחיל השלמת הכנסה לשכר מינימום במשך עשר שנות עבודתו הראשונות. עובד סוציאלי בדרגה הגבוהה ביותר, בעל תואר שני וותק של 25 שנה, ישתכר בממוצע 6,265 שקלים.
על פי נתוני האיגוד, 4.3% בלבד מהעובדים הסוציאליים הם לא יהודים. 58% הם בעלי תואר ראשון והיתר בעלי תואר שני ויותר. גילם הממוצע: 40.2 שנים, ו-37% מהעובדים הסוציאליים הם בגילאי 25-34.
על אף השכר הנמוך ביחס לממוצע במשק ורף הכניסה
"העבודה הזאת קריטית", אומר אבי (שם בדוי), עובד סוציאלי מאזור המרכז, בעל תואר ראשון ושני בעבודה סוציאלית. "כולנו קוראים בעיתונים על אסונות, אבל אנחנו לא קוראים על מה שנמנע, על העבודה הסיזיפית של המון עובדים סוציאליים בכל מיני מסגרות".
לאחרונה עלתה לסדר היום הציבורי מצוקת כח האדם של חוקרי הילדים, אולם לדברי אבי, המחסור בתקנים מורגש היטב גם בתחומים אחרים במסגרת עבודתו. "אני נתקל במצבים שבגלל עומס עבודה לפקידות הסעד אין מספיק זמן להקדיש לכל תיק, בגלל שמחכים להן עוד המון תיקים, ויכול להיות שלא ניתנת תשומת לב שנדרשת להמלצות לטיפול, לתמיכה במטופלים".
"יש לשכת רווחה שאני מכיר באופן אישי שתחלופת כח האדם בה עצומה וזה רק בגלל תנאי ההעסקה והמשכורות הנמוכות, חלק גדול מהעובדות שם הן צעירות שבאמת עושות כל שהן מסוגלות, אבל לפעמים זה לא מספיק", אומר אבי.
לדברי יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים, איציק פרי, "העובדים הסוציאליים עושים עבודה בשביל החברה תוך טיפול בכל תחלואיה, אולם המדינה אינה יודעת לתגמל אותם כראוי, לא מוסיפה תקנים נדרשים ולא מקצה תקציבים לשכר הוגן וראוי עבורם".