נמשך המשבר עם ארה"ב: השגריר זומן לשיחת נזיפה
מחלקת המדינה האמריקאית זימנה הלילה את שגריר ישראל בוושינגטון לשיחת נזיפה בשל ההחלטה להרחיב את שכונת רמת שלמה בעת ביקורו של סגן הנשיא ביידן. במקביל, הורה רה"מ על הקמת צוות מיוחד לבדיקת השתלשלות האירועים. הצוות שיורכב ממנכ"לים גם יגבש נהלים שימנעו הישנות מקרים דומים בעתיד
- נתניהו על המשבר עם ארה"ב: חשבתי שזה מאחורינו
- מזכ"ל האו"ם: הבנייה במזרח ירושלים אינה חוקית
- הרשות הפלסטינית: הבנייה תביא לביטול המו"מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו צילום ארכיון: שלום בר-טל
דובר מערך ההסברה הלאומי ניר חפץ מסר כי "ראש הממשלה בנימין נתניהו החליט להקים צוות מנכ"לים לבדיקת השתלשלות האירועים בעת ביקורו של סגן הנשיא ג'ו ביידן בישראל ולגבש נהלים שימנעו הישנות מקרים דומים בעתיד".
"בראש הצוות יעמוד מנכ"ל משרד ראש הממשלה וישתתפו בו גם מנכ"ל משרד הפנים, מנכ"ל משרד השיכון ומנכ"ל עיריית ירושלים", הוסיף חפץ.
זמן קצר לאחר מכן הודיעה מחלקת המדינה האמריקאית כי בכוונתה לזמן את שגריר ישראל בשטחה, מייקל אורן, לשיחת נזיפה בשל האירועים במהלך ביקור ביידן.
הודעת משרד הפנים בעת ביקורו של ביידן בארץ על ההחלטה לבנות 1,600 יחידות דיור חדשות בשכונת רמת שלמה שנמצאת מעבר לקו הירוק במזרח ירושלים עוררה זעם רב בארצות הברית, באירופה ובאו"ם. שרת החוץ האמריקאית הילארי קלינטון אף שוחחה בטלפון עם נתניהו ונזפה בו על ההחלטה.
נתניהו: תקרית מביכה ומצערת
הודעת מערך ההסברה מגיעה זמן קצר לאחר כינוס פורום השביעייה במשרד ראש הממשלה בירושלים, שם דנו על המשבר עם ארצות הברית.
הכינוס התקיים לאחר שבמהלך סוף השבוע עמל ראש הממשלה בנימין נתניהו על ריסון המשבר. בעקבות הביקורות מוושינגטון ומהאיחוד האירופי, שוחח נתניהו עם עמיתיו סילביו ברלוסקוני ואנגלה מרקל והסביר כי הודעת ההתנצלות על הבנייה תואמה עם סגן הנשיא האמריקאי ג'ו ביידן וכי מדובר בתקרית מביכה ומצערת. לדבריו, הוא סבר שהמשבר כבר מאחורי ישראל וארה"ב.
במקביל, בעקבות גל הגינויים כונסה לשכת ראש הממשלה להתייעצויות
מיוחדות. גורמים מדיניים בירושלים ציינו כי הם אינם יודעים מדוע הוטחה ביקורת מצד קלינטון ודובר מחלקת המדינה בסוף השבוע. לדבריהם, התוכנית לא שונה מהמדיניות של הממשלות הקודמות.
מוקדם יותר היום טען שר החוץ השבדי קרל בילדט במהלך כינוס שרי חוץ באיחוד האירופי, כי לדעתו ההכרזה על הבנייה מחוץ לקו הירוק איננה מקרית, כפי שטענה ישראל, אלא מכוונת. לדבריו, אין כל ערובה שישראל באמת ובתמים מחוייבת לשלום. "אני מקווה שהישראלים עדיין מעוניינים בשלום, למרות שהיו סימנים סותרים לכך בתקופה האחרונה", אמר בילדט לכתבים.