דוח: כ-2,500 נסיעות הפרדה ביום בישראל

מדוח שנערך לרגל יום האישה הבינ"ל ולמען הפגנה נגד קווי ההפרדה באוטובוסים, עולה כי ב-62% מהמקרים נאלצות נשים לעלות מהדלת האחורית

רוני מלול | 7/3/2010 15:41 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לקראת יום האישה הבינלאומי המצוין השבוע וההפגנה המתוכננת נגד קווי האוטובוסים בהם נהוגה הפרדה בין גברים לנשים בירושלים, חושף היום (א') דוח עמותת חידו"ש לחופש דת ושוויון כי מדי יום מתקיימות בישראל כ- 2,500 נסיעות הפרדה ב-63 קווים הפועלים בחסות המדינה.
 
הפגנה נגד ההפרדה באוטובוסים מחוץ לבית המשפט העליון
הפגנה נגד ההפרדה באוטובוסים מחוץ לבית המשפט העליון צילום ארכיון: פלאש 90

סקר סמית' לחידו"ש קובע כי 90% מהציבור מתנגדים לקווי ההפרדה, או בעד צימצום התופעה. מנכ"ל חידו"ש, הרב אורי רגב אמר בתגובה לממצאים כי "הקואליציה קונה שלטון במחיר השפלת נשים".

הדוח פורסם לקראת יום האישה הבינלאומי שחל בשבוע הבא ולקראת ההפגנה הגדולה נגד קווי ההפרדה שיערוך פורום ירושלים החופשית במוצאי שבת ב-13 במרץ. הדוח מזים את הטענה שקווי ההפרדה פועלים רק בערים חרדיות. בפועל, כך עולה מן הדוח, אותם קווים נוסעים בכל רחבי הארץ ובין היתר 13 קווים מגיעים לצפון, ו-10 לדרום. קו אחד מגיע אפילו לתל אביב. עוד נכתב בדוח כי "אלימות, השפלות וכפייה נגד נשים הם תופעה נפוצה בקווים אלה".

מנכ"ל חידו"ש ,הרב עו"ד אורי רגב, אמר כי "בעולם הדמוקרטי מתבוננים בתדהמה על קווי ההפרדה ההולכים ומתפשטים בישראל, ונזכרים בימי ההפרדה בין הגזעים בתחבורה הציבורית בארצות הברית ובדרום אפריקה".
מנכ"ל חידו"ש: הציבור מאס בטרור הצניעות

בחודש שעבר הוציא בג"ץ צו ביניים שאסר על הוספת קווי הפרדה נוספים, אלא שכעת מתברר שעד להתערבות בג"ץ בנושא, הפכו קווי ההפרדה לתופעה רחבה מאד. בירושלים, כך עולה מהנתונים החדשים שחיבר סמנכ"ל חידו"ש למחקר והסברה, שחר אילן, פועלים 37 קווים (מהם 31 קווים בין עירוניים ו-6 קווים עירוניים) ובבני ברק כ- 20.

קיצוני במיוחד הוא המצב בבית"ר עילית, בה כל 13 האוטובוסים המגיעים אל העיר הם קווי הפרדה רשמיים. בחמשת קווי האוטובוס העירוניים של בית"ר עילית מופעלת הפרדה באופן לא רשמי, ובעירייה מגדירים זאת כ"הפרדה פרווה", משום שהנשים עולות מהדלת הקדמית.

עוד עולה מהדוח עולה שב-62% מקווי ההפרדה הרשמיים נדרשות הנשים לא רק לשבת מאחור אלא גם לעלות מהדלת האחורית של האוטובוסים. מדובר בתופעה חדשה ובהפרה קשה של הסטאטוס קוו הנהוג.  עד סוף 2002 היו רק קווי הפרדה בודדים. ב-2003 החל הגידול המסחרר במספרם שצמח מ-7 ל-13. לגידול הזה אחראית במידה רבה חברת אגד, שמפעילה 39 קווי

הפרדה. לשם השוואה, חברת דן שמפעילה את הקווים העירוניים בבני ברק, מפעילה באיזור זה רק קו הפרדה אחד.

מנכ"ל חידו"ש הרב עו"ד אורי רגב אמר בתגובה ש"בעולם הדמוקרטי מתבוננים בתדהמה על קווי ההפרדה ההולכים ומתפשטים בישראל, ונזכרים בימי ההפרדה בין הגזעים בתחבורה הציבורית בארצות הברית ובדרום אפריקה. הציבור מאס בטרור הצניעות וברבנים המעודדים אותו. הציבור מאס בפוליטיקאים הקונים שלטון ותמיכה פוליטית  במחיר רמיסת זכויותיהן וכבודן של נשים".

חברת מועצת העיר ירושלים רחל עזריה הגיבה היום לנתונים. "הדו"ח מוכיח כי תופעת ההפרדה בתחבורה הציבורית הולכת ומתפשטת בקצב מהיר. על שר התחבורה ישראל כ"ץ לקבל החלטה אמיצה, להפסיק להיכנע לתכתיבי הקיצונים בציבור החרדי ולבטל את ההפרדה הבזויה לאלתר", אמרה עזריה והוסיפה: "לצערי, השר שכח שהוא מייצג ציבור גדול שמשתמש באוטובוסים ונפגע קשות מההפרדה. אני קוראת לכל הציבור להגיע להפגנת הענק במוצ"ש הקרוב בה נקרא לפיטוריו של כ"ץ".

עדכון אחרון : 7/3/2010 18:00
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים