ח"כ ליה שמטוב - שיאנית ההוצאות לקשר עם הבוחר

הכנסת פרסמה דוח שסיכם את הוצאות הח"כים תחת הסעיף "קשר עם הבוחר" לשנת 2009. במקום הראשון נמצאת חברת הכנסת מישראל ביתנו עם יותר מ-95 אלף שקל. במקום השני והשלישי חנא סוייד מחד"ש ויואל חסון מקדימה. בין השאר השקיעו נבחרי הציבור במצלמות, נגני מוזיקה ולימודי שפה זרה

אריק בנדר ולירן דנש | 2/3/2010 10:31 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הכנסת פרסמה הבוקר (ג') את רשימת שיאני ההוצאות לקשר עם הבוחר לשנת 2009 מבין כל חברי הכנסת. במקום הראשון והלא כל כך מכובד – ליה שמטוב (ישראל ביתנו) עם 95,118 שקל, כשגבול ההוצאות עומד על 69 אלף שקל בשנה. במקום "האחרון" נמצא ח"כ בני בגין עם אפס הוצאות.

חברת הכנסת ליה שמטוב
חברת הכנסת ליה שמטוב צילום ארכיון: פלאש 90
למקום השני הגיע ח"כ חנא סוויד (חד"ש) עם 67,603 שקלים. ח"כ יואל חסון (קדימה) ממוקם לא הרחק במקום השלישי עם כמות הוצאות של 66,249 אלף שקל.

ח"כ עמיר פרץ הגיע למקום הרביעי לאחר שהוציא במהלך השנה האחרונה 66,182 אלף שקל לטובת קשריו עם הבוחר. אחריו הגיע יו"ר מרצ ח"כ חיים אורון עם כמות הוצאות של 64,935 שקל.

מהכנסת נמסר כי לא יכולה להיות חריגה מהתקציב המאושר כי חשבות הכנסת לא הייתה מאשרת רכישות מעבר לתקציב שנקבע. את התשלומים עבור הרכישות של חברי הכנסת מבצעת חשבות הכנסת כנגד הצגת חשבונית רכישה. בנוגע לח"כ שמטוב, נמסר כי גררה את תקציבה מאשתקד.

נבחרי הציבור השתמשו בתקציבים לצרכים מגוונים. יו"ר הכנסת ראובן ריבלין הוציא 5,000 שקלים על הוצאת מסמך לצורכי נאומים, יו"ר האופוזיציה ח"כ ציפי לבני הוציאה 17,553 שקל על ארבעה מחשבים ניידים. חברתה למפלגה ח"כ רונית תירוש הוציאה 14,026 על עיתונים, ח"כ אילן גילאון (מרצ) השתמש ב-159 שקלים לצורך רכישת נגן מוזיקה וח"כ מיכאל בן ארי (האיחוד הלאומי) הוציא עשרות שקלים על לימוד שפות.
הח"כים מתלוננים שאין ריהוט וציוד משרדי

מדי שנה מקצה הכנסת לכל ח"כ השוכר לשכה פרלמנטרית מחוץ לבית המחוקקים, 68 אלף שקל תחת הסעיף "קשר עם הציבור". ח"כ שמוותר על הלשכה, נהנה מתקציב שנתי של 49 אלף שקל "בלבד", לצורך מימון הוצאותיו. אולם, לכל חבר משכן מותר להוציא עד 69 אלף שקל בשנה, על חשבון התקציבים של השנים הבאות או הקודמות.

עם כניסתו לתפקיד, הודיע יו"ר הכנסת כי ינסה לצמצם את הוצאות הקשר עם הבוחר, על ידי קנייה מרוכזת של ריהוט וציוד מרכזי וכן באמצעות שכירת לשכות מחוץ לכנסת באופן מאורגן על מנת לצמצם את עלויות שכירת המשרד.

לפי שעה, התוכניות הללו עדיין לא באו לידי ביטוי בפועל. ח"כים רבים מתלוננים על כך שאין הם מקבלים עם כניסתם

לתפקיד ריהוט או ציוד משרדי ועליהם לרכוש זאת מתקציב הקשר עם הבוחר, במקום לחסוך בעלויות ולהעביר חלק מהציוד בין הכנסות ובין חברי הכנסת.

במשך השנים גילו הח"כים יצירתיות רבה בפירוש המונח קשר עם הציבור: אחדים רכשו מכשירי ניווט לוויינים לכלי הרכב, אחרים קנו מכשירי וידאו, מקרנים, מחשבי כף-יד, מצלמות דיגיטליות, מכונות אספרסו, מכונות לשטיפת כוסות ואף שלחו אלפי זרים פרחים וקנו מתנות לחברי המרכז.

בכנסת הוחלט לרסן את "מסע הקניות" הפרוע, ולצמצם את הגדרת הצרכים ל"קשר עם הבוחר". נאסר לרכוש מתקציב זה מכשיר ניווט לווייני, מצלמה דיגיטלית, כרטיס טיסה לכנס, נייר מכתבים הנושא לוגו של המפלגה ומקרן.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים