פנייה לקדימה וקק"ל: הבהירו ההסכם ביניכן
עקב חשיפת מעריב פנתה התנועה לאיכות השלטון לשני הגופים ודרשה לשתף הציבור בדבר ההסכם ביניהם בנושא התמיכה ברפורמת הקרקעות

התנועה הבהירה כי אם הפרסומים אכן נכונים וקדימה נסוגה מעמדתה העקרונית בנוגע לרפורמה, הרי שעל המפלגה, לשתף את הציבור בדבר המשא ומתן והנסיבות שהובילו אותה לכך. כמו כן, עליה להבהיר כיצד הם משרתים את עמדתה בעניין הרפורמה.
כמו כן, מציעה התנועה במכתב כי יש לבדוק את חוקיותו של ההסכם המתרקם בין קק"ל וקדימה. בחודש שעבר פורסם כי טיוטת הסכם שגובשה בין המפלגה לבין הקרן הקיימת לישראל, תאפשר את היישום המלא של הרפורמה במינהל - לה התנגדה קדימה בהצבעה בכנסת.
על פי טיוטת ההסכם, בתמורה לכך שקדימה תמשוך תביעה שהגישה לבית המשפט ועיכבה עד כה את היישום המלא של הרפורמה שיזם נתניהו, תקבל המפלגה שני נציגים מבין ששת נציגיה של קק"ל במועצת רשות המקרקעין החדשה שעתידה לקום.
בטרם אושרה הרפורמה במינהל מקרקעי ישראל בכנסת, אמרה עליה יו"ר קדימה ציפי לבני כי "היא מנוגדת לאינטרסים הלאומיים של מדינת ישראל". לבני כינתה אותה "פשע לאומי" ואף נימקה את התנגדותה להפרטת אדמות הלאום במסגרת
אדמות קק"ל מהוות 40 אחוזים מכלל האדמות שהוכנסו לרפורמה, והיה צורך להעביר אותן למינהל מקרקעי ישראל לצורך שיווקן. לצורך כך התקיימה הצבעה באסיפה הכללית של קק"ל, שמורכבת מנציגי כל המפלגות הציוניות. נציגת קדימה, צופיה דיאמנט, שהייתה לשון המאזניים, נמנעה בהצבעה ולא התנגדה, ולאחר מכן הסבירה כי התבלבלה.
על פי טיוטת ההסכם, קדימה ביקשה וקיבלה שני נציגים מתוך ששת הנציגים של קק"ל במועצת הרשות החדשה, שתוקם במסגרת הרפורמה במקום מינהל מקרקעי ישראל. במועצה ישבו בסך הכל 15 חברים והיא תשמש למעשה כדירקטוריון של הרשות. לנציגים במועצה יהיה כח אדיר והשפעה על שיווק, קניית קרקעות ועסקאות נדל"ן עתידיות.
על פי גורמים פוליטיים וגורמים בקק"ל, הובטחה בעל פה לקדימה גם את ראשות ועדת הכספים -הוועדה החשובה ביותר במועצה.
בקדימה טוענים כי במסגרת ההסכם משפרת המפלגה את התנאים בהם מועברות הקרקעות למדינה. עם זאת, גורמים שמתנגדים לרפורמה טוענים כי מרבית הסעיפים בהסכם מופיעים ממילא בתקנון קק"ל וכי אין להסכם השפעה מהותית על הרפורמה.