ההצעה להטבות מס לגולן פיצלה את קדימה
הכנסת אישרה בטרומית את הצעת החוק לתת הטבות מס לתושבי הגולן ובקואליציה מרוצים מהקרע בין חברי קדימה סביב ההצבעה

גם שרי העבודה ובראשם שר הביטחון אהוד ברק ושאול שמחון וסגני השרים מתן וילנאי ואורית נוקד תמכו בהצעה. בהצבעה נכח גם ראש הממשלה בנימין נתניהו שתמך בהצעת החוק.
ההצבעה גרמה מבוכה רבה לקדימה שניסתה למנוע את העלאת החוק היום לאור המתיחות עם סוריה. אתמול ביקש יוזם ההצעה ח"כ אפללו בוועדת הכנסת לאפשר לו להעלות את הצעת החוק להצבעה כבר היום למרות שעל פי תקנון הכנסת הוא חייב להמתין 45 יום.
נציג קדימה בוועדת הכנסת, ח"כ מולא התנגד לבקשה, אך בתמיכת הקואליציה היא אושרה והיום הובאה להצבעה. בקדימה היו התרוצצויות מאחורי הקלעים עד סמוך להצבעה במליאה. ח"כ שאול מופז הודיע מראש כי יצביע בעד וכך גם מספר חברים נוספים במפלגה. רק דקות מעטות קודם להצבעה הוחלט בקדימה להעניק חופש הצבעה וחברי הכנסת התפצלו בהצבעתם.
בתום ההצבעה התייחס יו"ר הקואליציה ויו"ר סיעת הליכוד זאב אלקין לפיצול בקדימה, ואמר: "פעם אחר פעם קדימה מוכיחה שאין לה דעה נחרצת בשום סוגיה ואף נושא לא לגבי הגולן ולא בנושאים אחרים, גם אם פורמאלית קדימה טרם התפצלה, בפעול היא מתנהלת כשתי סיעות עם שני ראשים ושתי אידיאולוגיות".
יועץ התקשרות של ח"כ לבני דחה על הסף
ח"כ כרמל שאמה (ליכוד), יו"ר שדולת הגולן, ואחד מיוזמי החוק למתן הטבות מס לתושביו, בירך על אישור בקריאה טרומית של הצעת החוק. "אני מברך על אישור החוק שמהווה אמירה ברורה של הכנסת בדבר עתיד הגולן".
לדבריו, "מעבר לכך, המשמעות הפוליטית היא התפרקות קדימה, כאשר 11 חברי הסיעה הצביעו בעד החוק בראשות שאול מופז, כל זאת בניגוד לעמדת לבני, שאפילו לדעת חבריה שברה שמאלה אין ספק שבמושב הבא קדימה תשנה צורה במובן הצר של המילה".