עוקף בג"ץ? השרים ידונו בסיפוח כביש 443

ועדת השרים לענייני חקיקה תדון מחר בהצעת החוק אשר הוגשה בעקבות הוראת בג"ץ לפתוח את הכביש לתנועת פלסטינים. "כמו סיפוח הגולן"

אריק בנדר | 6/2/2010 17:54 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ועדת השרים לענייני חקיקה תדון מחר (א') בהצעת חוק הקוראת לספח את כביש 443 לריבונות ישראל, כדי להתמודד עם פסיקת בג"ץ שקבעה כי הכביש ייפתח גם לנסיעת כלי רכב פלסטינים. את ההצעה הגישו ח"כ משה (מוץ) מטלון מישראל ביתנו וקבוצה של 17 חברי כנסת נוספים.

 - פתיחת 443: "בלי ביטחון כביש מספר 1 ייחסם"
 - חשש במערכת הביטחון מהיום שאחרי פתיחת הכביש

מפגינים חוסמים את כביש 443 במחאה על סגירתו לתנועת פלסטינים
מפגינים חוסמים את כביש 443 במחאה על סגירתו לתנועת פלסטינים activestills
לפני כחמישה שבועות קיבל בג"ץ באופן חלקי עתירה שהוגשה על ידי האגודה לזכויות האזרח ותושבי שישה כפרים פלסטינים נגד אלוף פיקוד המרכז, וקבע שהכביש, שמדי יום חולפות בו כ-40 מכוניות, ייפתח לתנועת פלסטינים תוך חמישה חודשים.

מטלון מסביר שכאשר הכביש יהיה בריבונות ישראל ממילא לא תותר בו נסיעת פלסטינים. "בג"ץ דן בעתירה שהגישו האגודה לזכויות האזרח ותושבים פלסטינים וקבע כי יש חוסר מידתיות בהחלטת האלוף שהורה על סגירת הכביש", אומר מטלון. "הצעת חוק זו באה כדי לייתר את סיבת המידתיות והיא קובעת כי יש לספח את הכביש כפי שנעשה בחוק סיפוח רמת הגולן".
"החלטת הצבא מוצדקת"

מטלון הוסיף כי "חלק מהקרקעות לצורך סלילת כביש 443 הופקעו באופן חוקי. הצורך לכך היה ביטחוני - עקב אירועי ירי ובקבוקי תבערה שפגעו באזרחים ישראלים חפים מפשע. עקב כך החליטה מערכת הביטחון על סגירת הכביש לנסיעה של פלסטינים ובמקביל יצרה דרכים חלופיות לאותם תושבים פלסטינים כדי שיוכלו להגיע לכפרים שלהם הנמצאים בצדי הכביש".

בדברי ההסבר של הצעת החוק נכתב כי "כביש 443 הוא הכביש המרכזי בדרומה של נפת רמאללה ועורק התנועה הראשי המחבר את הערים מודיעין, מכבים-רעות ועוד יישובים עם ירושלים. מאז פרוץ האינתיפאדה השנייה החל הצבא - ובצדק - לאסור על תנועתם של פלסטינים בכביש זה,

ברכב או ברגל".

הצעת החוק קובעת כי שר הפנים יהיה ממונה על ביצוע חוק זה ויהיה רשאי - בהתייעצות עם שר המשפטים ובאישור ועדת חוקה, חוק ומשפט - לתקן תקנות בכל הנוגע לביצועו ולהמשך התקנות והצווים הקיימים.

נשיאת בית המשפט העליון, דורית ביניש, והשופט עוזי פוגלמן, קבעו בפסיקתם כי על אף שהמפקד הצבאי מוסמך להטיל מגבלות תנועה ביהודה ושומרון, סמכותו לא מגעת עד כדי הטלת מגבלה קבועה ומוחלטת על תנועת כלי רכב פלסטינים על הכביש. השופט פוגלמן הבהיר כי משמעות החלטת המפקד שהכביש היא שהכביש אינו משרת את האוכלוסייה הפלסטינית למרות שלצורך הקמתו הופקעו קרקעות מתושבי האזור.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים