עובדי אקרשטיין: מכריחים אותנו להצטרף להסתדרות
כשבוע לאחר שבית הדין לעבודה הכיר בכוח לעובדים כארגון יציג במפעל אקרשטיין בירוחם, טוען הוועד כי ההנהלה מנסה לכפות על העובדים להצטרף להסתדרות. "הם הוחתמו במשרדי החברה תוך הבהרה שזה מה שבעל הבית רוצה". ההנהלה: "אנחנו לא מעורבים בנושא הזה. הניסיון להאשים אותנו לא מבוסס"

עובדי אקרשטיין בירוחם צילום ארכיון: גיל רביב
במקביל, הודיעה ההסתדרות כי עובדי החברה החליטו להתאגד בארגון. בהסתדרות טוענים כי העובדים פנו אליהם וביקשו להצטרף. "אני מברך את העובדים על ההצטרפות לארגון", אמר יו"ר הסתדרות עובדי הבניין והעץ, יצחק מויאל. "ההסתדרות תייצג את כלל העובדים לקידום מעמדם והסדרת זכויותיהם. אני מקווה שהחברה תפתח במשא ומתן בהקדם על הסכם קיבוצי".
סעיף לא חוקי בחוזה
היועץ המשפטי של ההסתדרות, עו"ד שי תקן, התייחס להחלטת בית המשפט המכירה בכוח לעובדים כארגון יציג, ואמר: "בסופו של יום, במקום עבודה אחד יכול להיות רק ארגון יציג אחד. משעה שמרבית עובדי החברה בכל המדינה בחרו בהסתדרות הכללית כארגונם היציג, החלטתם זו מחייבת את כל הנוגעים בדבר ואנו נפעל לייצוגם של כלל עובדי החברה אל מול ההנהלה".
עובדי מפעל אקרשטיין בירוחם התאגדו לאחרונה במסגרת ארגון כוח לעובדים. התארגנות זו מתרחשת חרף העובדה כי העובדים חתומים על חוזה בו נכתב, באופן לא חוקי, כי אסור להם להתארגן. למרות זאת, במהלך הזמן הזה ניכה המעסיק ממשכורותיהם דמי חבר להסתדרות.
העובדים מוחים על כך שבשנה
האחרונה חלה הרעה משמעותית בתנאי העסקתם, הכוללת בין היתר ביטול ותק והפחתת שכרם של כל העובדים לשכר מינימום. בנוסף מוחים העובדים על תנאי בטיחות לקויים בעבודתם.
במפעל אקרשטיין בירוחם מועסקים כ-120 עובדים, 63 מתוך 70 הפועלים במפעל התאגדו במסגרת ארגון כוח לעובדים. בנוסף להם מועסקים במפעל כ-20 עובדי מנהלה וכ-30 עובדי קבלן אשר מובאים מדי יום מצפון הארץ. לפני כ-15 שנה ניסו מספר עובדים ותיקים במפעל לאגד את העובדים, אולם הם זכו לפיטורים מידיים.
הנהלת מפעל אקרשטיין מסרה בתגובה: "ההנהלה לא מעורבת בנושא הזה. כל ניסיון לערב אותנו לא מבוסס. מדובר במלחמה בין שני ארגוני עובדים ואין לנו יד בזה".