הודו: משימה מאוישת ראשונה לחלל ב-2016
ראש סוכנות החלל ההודית מסר כי רכב ראשון עם שני אסטרונאוטים ישוגר לחלל בעוד 6 שנים, והם יעבירו שבוע מחוץ לכדור הארץ

שיגור חללית הודית. צילום ארכיון: אי-פי
"אנחנו מתכננים טיסה מאוישת ב-2016, כאשר שני אסטרונאוטים יעבירו שבעה ימים במסלול הנמוך מעל כדור הארץ", הודיע ד"ר ק. רדהקרישנן, שעומד בראש הארגון ההודי לחקר החלל, בשולי כינוס בנושאי חלל.
התקשורת ההודית דיווחה כי מדעני החלל ובכירי הסוכנות מכינים דוח מקדים לקראת בניית התשתית והמתקנים עבור המשימה המאוישת הראשונה, כאשר ההערכה היא כי הפרויקט יעלה כ-2.76 מיליארד דולר. ועדת התכנון העליונה כבר נתנה אישור עקרוני לפרויקט כבר בפברואר 2009.
"אנחנו נעצב ונפתח את רכב החלל עבור המשימה המאוישת בארבע השנים הקרובות. שני אסטרונאוטים ייבחרו כדי להתאמן לקראת הטיסה", הוסיף רדהקרישנן. הוא ציין כי הסוכנות תקים מתקן אימונים ותבנה את מתקן השיגור הראשון בסריהריקוטה שבמדינה אנדרה פרדש.
כדי להדגים את הטכנולוגיות של הכניסה מחדש לכדור הארץ, שיגרה סוכנות החלל ההודית ב-2007 קפסולת חלל ניסיונית במשקל 600 קילוגרם באמצעות רקטה. הניסוי הסתיים בהצלחה
אחרי שהקפסולה הוחזרה לכדור הארץ בבטחה בתום 12 יום בחלל.
הודו הגבירה את מאמציה להצטרף למועדון החלל, בייחוד לאחר שיפן וסין שיגרו חלליות מחקר ראשונות לירח. בנובמבר האחרון הונחתה בהצלחה גששית הודית ראשונה על הירח. הגששית, ששוגרה מהחללית צ'אנדריאן 1, נועדה לשדר תמונות וידאו של פני השטח ולמפות את מה שקיים מתחתיהם. על הגששית יש מערכת וידאו, מד גובה ומד ספקטרום לחקר האטמוספרה הדקה של הירח.