החתול מתעטש, לכלב בטן נפוחה
וטרינרית הבית, ד"ר סמדר טל, עונה לשאלות הגולשים. והשבוע, כלב עם נפיחות בבטן וחתול עם קשיי נשימה. רק שאלה
האם את יודעת להעריך בני כמה הגורים? האם את מטפלת בהם בביתך? האם הם יונקים או כבר אוכלים מזון מוצק?

חתולים רבים סובלים מקומפלקס של מחלות אשר תוקפות את מערכת הנשימה העליונה. המחלות הללו יכולות לבוא לידי ביטוי בנזלת, התעטשויות, דלקות עיניים, הפרשות מהאף, חום, כיבים בעיניים ובפה. במקרים מסוימים דלקות העיניים עלולות להחמיר עד כדי אובדן ראיה. כמו כן, הנזלת עלולה להחמיר ולהתפתח אפילו לדלקת ריאות.
חלק גדול מהמקרים מתרחשים בעקבות הדבקה בווירוסים, עם זאת, ברוב מחלות דרכי הנשימה העליונות מטפלים באנטיביוטיקה, מאחר וישנה, לעיתים קרובות, מעורבות חיידקית משנית. לעיתים המחלה עלולה להוביל לסימנים כרוניים, כגון דלקות חניכיים, דלקות בלחמית העין (קונג'קטביטיס) ואף סתום.
בשלב ראשון אני ממליצה להפריד את הגור משאר הגורים על מנת למנוע הדבקות שלהם. חשוב מאוד לשמור את הגור במקום יבש וחמים. יש לעודד אכילה ושתיה ולעקוב אחר מתן צרכים.
גורים הינם מאוד רגישים למחלות ומצבם עלול להתדרדר במהירות. אני מאוד ממליצה לקחת אותו לבדיקה אצל הווטרינר על מנת שהווטרינר יוכל להעריך האם מדובר בבעיה בדרכי הנשימה העליונות או שמא יש כבר מעורבות של הריאות. בהתאם לבדיקה ימליץ הוטרינר על טיפול הולם. לפי התיאור שלך נשמע שהגור צריך טיפול בדלקת העיניים ויתכן ואף צריך טיפול אנטיביוטי. חוסר נתינת טיפול רפואי הולם עלול לגרום להתדרדרות מהירה במצבו.
אנחנו בעלי כלב מסוג פינצ'ר מעורב בן שלוש וחצי. בשבועים האחרונים הבחנו בנפיחות באזור מעל הבטן הנפיחות גדלה וכבר שבוע שהיא באותו גודל וקשה, חבר אמר כי זה בלוטת הלימפה, הכלב אינו מראה על כאב או שינוי בהתנהגות, האם יש צורך בבדיקה, או בטיפול או שזהו דבר שגרתי ואמור לחזור למצב התקין?
מה שאת מתארת בהחלט איננו דבר תקין. לא הצלחתי להבין מהתאור שלך האם הנפיחות הזו נמצאת באזור הבית החזה או בין הרגליים האחוריות ולכן קשה לי לקבוע אם אכן מדובר על קשר לימפה.
בכל מקרה, נפיחות רכה או נוקשה אשר אינה נעלמת הינה משהו שיש צורך לבדוק אצל הווטרינר. הנפיחות יכולה להיות על רקע של הרבה דברים כגון פצע, אבצס, מסה קשר לימפה וכו'. הווטרינר יוכל למדוד את קוטר המסה על מנת לראות אם היא גדלה, קטנה
גם אם הכלב מרגיש מצוין כדאי בכל זאת לקחת אותו לבדיקה אצל הווטרינר. במידה ומדובר על משהו לא תקין כדאי לטפל כל עוד הכלב מרגיש טוב, ואינו מראה סימני מחלה.
הכותבת הינה וטרינרית, המנהלת והבעלים של המרכז הרפואי לחיות מחמד ברמת-גן. פרטים נוספים באתר. יש לכם שאלה לד"ר טל? פנו אלינו.