עובדי הוט מפגינים מול משרדי ההנהלה
העובדים שחוששים מגל פיטורים בעקבות רכישת מניות החברה על ידי פטריק דרהי מנסים לקבל הכרה מההסתדרות ולהקים ועד

"בעלי המניות – אם לא תשקיעו בעובדים, תשקעו", "העובדים הם המניה הבטוחה" ו"רוצים להתארגן" הם רק חלק מהשלטים שנושאים עמם העובדים שנמצאים במקום, ביניהם גם נציגי הסתדרת העובדים הלאומית.
"יש לנו בינתיים אלף חתימות של עובדים, שזה הישג מרשים, אבל על מנת שהסתדרות העובדים תכיר בנו כוועד המייצג את עובדי החברה, אנו זקוקים לחתימות של למעלה משליש מהעובדים", מסר ל-nrg מעריב אחד המפגינים.
"לטענת HOT בחברה מועסקים כ-5,000 עובדים, הבעיה היא שההנהלה לוחצת על העובדים שלא לחתום, ופועלת בשיטה של הפחדות". יוני מנדל, יו"ר ועד הפעולה העובד ב-HOT מזה כשש שנים, מסר כי "הרצון להתארגן הוא על מנת להגן על זכויות העובדים".
לטענת העובדים, בעקבות האיחוד של שלוש חברות הכבלים - תב"ל, מת"ב וערוצי זהב – נוצרו לכאורה פערים בזכויות ועיוותים בתנאי השכר. "אנשים שעובדים באותו התפקיד מקבלים שכר שונה", ממשיך מנדל, שמאז לקח על עצמו את תפקיד יו"ר ועד הפעולה, קיבל מהחברה מכתב פיטורים, נושא שנידון כעת בבית המשפט. "הבעלים החדשים (פטריק דרהי- ח.י) כבר הודיע על תוכנית התייעלות אגרסיבית, ואין לי ספק שזה יבוא על חשבון העובדים".
מאז השלים המשקיע הצרפתי פטריק דרהי את רכישת רוב מניות החברה, לאחזקות של 44% מן ההון, החלו
תוכנית ההתייעלות של דרהי אמורה לבצע קיצוץ של עד 200 מיליון שקל בתקציב התוכן, מהלך שהוביל למעקב של מועצת הכבלים והלווין אחר הנושא.
מחברת הוט נמסר בתגובה: "זו זכותם המלאה של חמישה נציגי הסתדרות או מי מטעמם, לעמוד עם שלטים מחוץ לבניין החברה בניסיון להסב את תשומת לב העובדים".