מתקן גואנטנמו נערך לקלוט פליטים מהאיטי
האמריקאים נערכים לאכלס את הבסיס בקובה אם אלפי פליטים יימלטו מהאיטי דרך הים. לא יהיה מגע בינם לבין העצירים החשודים בטרור

הבסיס האמריקאי במפרץ גואנטנמו. צילום: אי-אף-פי
אדמירל משנה תומס קופרמן מסר אמש (ד') כי כמאה אוהלים, שבכל אחד מהם יכולים לשהות עד 10 בני אדם, הוקמו בבסיס האמריקאי בקובה, וכי יש עוד יותר מאלף אוהלים מוכנים למקרה שפליטים ינסו להימלט מהאיטי וייקלעו למצוקה בים.
קופרמן, מפקד כוח המשימה האמריקאי שמנהל את מתקן המעצר, הוסיף כי הרשויות בבסיס כבר בדקו את מתקני השירותים וארגנו עריסות וציוד נוסף עבור הפליטים. הוא ציין כי המהגרים ישהו בצד השני של הבסיס, כאשר מפרץ מים של ארבעה קילומטרים יפריד אותם מהעצירים המסוכנים.
המתקן האמריקאי – שכבר סיפק מחנה לעשרות אלפים מתושבי האיטי בתחילת שנות התשעים – גם משמש כיום להעברת אספקה ואנשי צוות במסגרת הסיוע להאיטי, שנמצאת במרחק של כ-320 קילומטר.
אמש גם הודיע הצי האמריקאי כי הוא שולח יותר מ-4,000 נחתים ומלחים לטובת כוח המשימה האמריקאי שמנהל את פעולות החילוץ והסיוע לאחר רעידת האדמה שגבתה את חייהם של כ-200 אלף בני אדם.
בהודעת הצי נאמר כי הספינות שהחלו את דרכן לכיוון הצבה במזרח התיכון קיבלו הוראה לשנות כיוון לעבר האיטי. 4,000 אנשי הצבא צפויים להקים ביממה הקרובה לאי, ויצטרפו ל-11,500 אנשי צבא אמריקאים שכבר שוהים בהאיטי.
הילד חולץ אחרי 8 ימים
בינתיים נמשכים הנסים, כאשר אמש חולץ ילד בן חמש אחרי שהיה לכוד בין ההריסות בפורט או-פראנס במשך שמונה ימים.
דודו של הילד מונלי סיפר כי קרובי המשפחה מצאו אותו בחלל מתחת להריסות ביתו במהלך חיפושים אחרי אביו. ארבעה מחבריו של הדוד סייעו להוציא את הילד הקטן שלא הספיק לבכות, ולאחר מכן הוא הועבר לבית החולים כשהוא סובל מהתייבשות.
האו"ם מסר אתמול כי צוותי ההצלה חילצו מאז רעידת האדמה יותר מ-120 בני אדם.
קרוב לשלושה מיליון בני אדם – כשליש מכלל תושבי המדינה - עדיין זקוקים לסיוע של מזון, מים, קורת גג ועזרה רפואית.
אמש שוב נרשמה בהלה בהאיטי כאשר התרחשה רעידת אדמה בעוצמה 5.9, אולם לא נמסר על נזק או על נפגעים. בניינים החלו לרעוד בבירה פורט או-פראנס והתושבים החלו לחפש מחסה ברחובות ההרוסים. השירות הגיאולוגי האמריקאי מסר כי הרעידה התרחשה במרחק של 56 קילומטר מצפון מערב לבירה ובעומק של 22 קילומטר.