הרב הראשי מצגר גילה פירצה בחוק הכשרות
במהלך ביקור של הרב יונה מצגר אצל שוחטים של הרבנות בארגנטינה הוא גילה שהחוק מאפשר ייבוא לארץ של חלקי בשר פנימיים שאינם כשרים

הרב יונה מצגר צילום: רועי שרון
במהלך ביקור הרב הראשי הוא ביקש לבצע מקצה שיפורים בהליך סימון הבשר. עד היום, לאחר השחיטה והבדיקה, סומן הבשר בעזרת חותמת שבה היה כתוב "כשר", או "חלק" (כלומר כשר למהדרין) ואילו הבשר הטרף לא סומן, מתוך אמונה שהוא יימכר לגויים בארגנטינה.
הרב מצגר דרש שגם הטריפות יסומנו בחותמת אזהרה, כדי למנוע אפשרות שבה הבשר יישלח לישראל ו"יתערבב" עם הבשר הכשר. בנוסף, ביקש הרב הראשי להנהיג מספר הידורים נוספים בהליך ההכשרה והמליחה.
יש לתקן את חוק הכשרות
הרב הראשי הדגיש במהלך הביקור, כי מטרתו היא לבצר את חומות הכשרות, ולהביא לכך שהציבור בישראל יידע שניתן לסמוך במאת האחוזים על חותמת הרבנות. לטענת הרב מצגר, הבשר החלק הוא אכן למהדרין מן המהדרין, לא פחות מהבדצ"ים הנחשבים - מה גם שהשוחטים בצוותי הרבנות הינם חברים גם בצוותי השוחטים של הבדצי"ם.
במהלך ישיבת ועדת הכשרות שהתקיימה השבוע ברבנות הראשית, סיפר הרב מצגר, כי במהלך הביקורת נודעה לו עובדה חמורה ולפיה יבואנים שונים מפרשים
את המונח "בשר" כך שרק חלקי הבשר החיצוניים של הבהמה הינם באחריות הרבנות הראשית, אך חלקי הפנים כגון כבד, ריאות ושקדים, אינם בכלל המונח "בשר" וכביכול אין לרבנות סמכות פיקוח עליהם.
"כך בעצם, נכנסים לישראל חלקי פנים של בהמות שהן עלולות להיות טריפות מדאורייתא", אמר. לדבריו, פרשנות זו, לצערו, זכתה לגיבוי בית המשפט, ויש לפעול בהקדם לתיקון חוק יבוא הבשר, כך שיוגדרו גם חלקי הפנים כבשר המפוקח על ידי הרבנות הראשית לישראל.