בג"ץ: נמשכת ההפרדה הגזענית בעמנואל

בית המשפט מתח ביקורת על הטענה כי הקמת בי"ס חדש שבו ארבע אשכנזיות מבטלת את ההפרדה הגזענית. "זה מה שלא רצינו שיקרה"

שמואל מיטלמן | 19/1/2010 17:12 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בית המשפט העליון מתח היום (ג') ביקורת חריפה על התנהלות מרכז החינוך העצמאי ביישוב עמנואל בשל המשך ההפרדה בין בנות ספרדיות לאשכנזיות בבית הספר החרדי "בית יעקב". זאת, בניגוד לפסיקת בג"ץ מלפני כחמישה חודשים.

יסודי,כיתה,תלמידות,בית ספר,לימודים,למידה,ילדות,ילקוט
יסודי,כיתה,תלמידות,בית ספר,לימודים,למידה,ילדות,ילקוט צילום הדמיה: פלאש 90
"לדעתנו הרקע להפרדה הוא גזעני מובהק. בבית הספר הזה לא תתקיימנה מגמות שלא לפי פסק הדין שקבע בג"ץ", אמר השופט אדמונד לוי בשמו ובשם השופטים עדנה ארבל וחנן מלצר. לפני כחמישה חודשים קיבל בג"ץ את עתירת עמותת "נוער כהלכה" נגד ההפרדה בבית הספר בין כיתות של תלמידות ממוצא ספרדי וממוצא אשכנזי וקבע כי הפרדה פיזית אינה חוקית ויש לבטלה.

בית המשפט נדרש לסוגיה שוב, לאחר שהעמותה פנתה לבג"ץ בבקשה להורות לשר החינוך, למועצה המקומית ולמרכז החינוך העצמאי לנמק מדוע הם אינם אוכפים את החלטתו והאשימה את הרשויות בביזיון בית המשפט.

במהלך הדיון היום, סיפר ראש מועצת עמנואל לשופטים כי הוחלט לפתוח בית ספר חדש כדי לפתור את הבעיה, וכי ארבע מתוך מתוך 106 התלמידות בו הן אשכנזיות. השופט לוי הגיב בחריפות: "זהו בדיוק מה שבית המשפט הזה לא רצה שיקרה".

עו"ד מנחם ינובסקי, המייצג את מרכז החינוך, טען כי למעשה המגמות הנפרדות בבית הספר בוטלו, ואילו השופט לוי הטיח בו :"דרושה לא מעט תעוזה וחוצפה להגיש תגובה כזו לבית המשפט העליון".
חוששים שההורים יעזבו את היישוב

השופט מלצר שאל מדוע לא אוחדו המגמות של שתי קבוצות התלמידות ואולם עו"ד ינובסקי אמר כי המגמות בוטלו בלחץ משרד החינוך. נציג העותרת, עו"ד אביעד הכהן, התלונן כי גם לאחר פסק הדין נמשכת ההפרדה המהותית בין התלמידות, וכי התלמידות האשכנזיות, מן המגזר החסידי, לא מגיעות לבית הספר ואין אפוא מגמות מאוחדות.

לדברי נציג משרד החינוך, מנהלת בית הספר מסרבת לשלוח מכתבי אזהרה להורים שבנותיהם נעדרות. הוא הוסיף כי משרד החינוך לא שותף לעמדת מועצת עמנואל שצריך להקים שם בית ספר נוסף.

נציג המועצה המקומית עמנואל, עו"ד שחר בן

עמי, אמר כי הורי התלמידות הנעדרות מתנגדים מבחינה אידיאולוגית ופדגוגית לשילוב המגמות ורוצים בבית ספר נפרד. הוא הביע דאגה מכך שמשפחות התלמידות יעזבו את היישוב.

השופט לוי הבהיר כי בג"ץ אינו יכול להיכנס לשיקולים כאלה ואחרים של טובת היישוב. "פסק הדין שלנו ניתן לגבי סיטואציה מאוד מוגדרת, לפיה אנשים באפן מלאכותי יצרו הפרדה בין שתי קבוצות בבית הספר, על רקע גזעני מובהק", אמר לוי. "ככל שיחליט מי שיחליט להקים בית ספר חדש לתלמידים האלה - זה בסדר, אבל בבית הספר הספציפי הזה לא תתקיימנה מגמות ייחודיות לפי אנשים".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים