עובדי מקורות: "המדינה אינה מכבדת הסכמים"
במקורות טוענים כי הממשלה מפרה הסכמים לגבי מתקן ההתפלה באשדוד וכי ועדת המכרזים "פעלה בחוסר תום לב". החברה הגישה עתירה נגד החשב הכללי

מקורות - בתום תקופת הצינון מתכוונים העובדים לממש את איומם אדי ישראלי
בארגון טוענים כי ההחלטה התקבלה כתוצאה מאי כיבוד ההסכם לשינוי מבני שחתמה ממשלת ישראל עם ארגון עובדי חברת מקורות, לפיו את מתקן ההתפלה באשדוד תקים החברה-הבת "מקורות ייזום".
לדברי העובדים, במסגרת ההסכם לשינוי מבני במקורות הוקמו חברות-בנות ונעשו צמצומים בכח האדם. מנגד, התחייבה המממשלה שמתקן ההתפלה באשדוד יוקם על ידי החברה-הבת "מקורות ייזום".
"זה היה התנאי לכך שנסכים לשינוי המבני ולפיטורי העובדים. אנחנו את חלקנו בהסכם קיימנו. עכשיו על הממשלה לקיים את חלקה. אם הממשלה תמשיך להפר את ההסכם - היא זו שתישא באחריות הבלעדית לשיבוש באספקת מים לתושבי המדינה", אמרו.
במקביל עתרה החברה נגד ועדת המכרזים להתפלת מי ים והחשב הכללי במשרד האוצר. החברה טוענת כי הוועדה
הבין-משרדית הודיעה לה כי המחיר שבו תרכוש ממנה המדינה את המים המותפלים יהיה נמוך באופן שלא יאפשר למקורות להקים את מתקן ההתפלה באשדוד.
מקורות טוענת כי ביצעה את כל אשר הוטל עליה בלוח זמנים מצומצם ודחוק, ובין היתר התקשרה בהסכם עקרונות עם בנק מלווה לשם מימון ההקמה של המתקן, והפקידה ערבות בנקאית בסך 20 מיליון שקל, עוד בטרם הגישה את הצעתה להקמת המתקן. "הוועדה טענה ללא נימוק ובחוסר תום לב, כי מחיר המים נקבע על ידיה בהתאם למחיר שהוצע על ידי הזוכה במכרז ההתפלה בשורק", נאמר בעתירה.
עוד הוסיפה מקורות כי בקשותיה לקבל את פירוט שיקולי הוועדה, חוות הדעת של יועצי הוועדה לקביעת המחיר וההתאמות למחיר במכרז שורק, מסמכי מכרז שורק וההצעה הזוכה נדחו ללא כל נימוק.
"סירוב זה להעביר את המסמכים אינו מאפשר התדיינות אמיתית והוגנת ומעורר חשד כי ועדת המכרזים החליטה לעשות כל שלאל ידה כדי למנוע ממנה את הקמת מתקן ההתפלה באשדוד", נכתב.
בית המשפט המחוזי ידון בעתירה בשבוע הבא, לאחר שיכריע בשאלת הסמכות העניינית. כמו כן הורה בית המשפט למשרד האוצר שלא לנקוט צעדים חדש צדדיים עד לדיון בעתירה. העתירה הוגשה באמצעות משרד עוה"ד ראב"ד מגריזו.