בלי שום דאווין: להקת גאיה למען האוטיסטים

לא מעט אמנים נרתמים לטובת אירועי התרמה, אבל הקשר שבין חברי להקת גאיה לירדן, נער בן 19 עם לקות תקשורתית הוא משהו אחר

טל כהן | 10/1/2010 9:10 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מוזיקה אולי לא יכולה לפתור סכסוכים פוליטיים, לשחרר שבויים ולהביא שלום, אבל היא דווקא כן מסוגלת לעודד, לשפר מצב רוח ולעתים אף לקרב לבבות. לא פעם שמענו על חיבורים מפתיעים בין שני צדדים שלכאורה לא קשורים זה לזה, ורק המוזיקה, בדרכה המסתורית, הצליחה איכשהו לקשר ביניהם.

גילי ליבר עם ירדן
גילי ליבר עם ירדן צילום: יואב איתיאל
השבוע, למשל, התרחש חיבור כזה: להקת גאיה (שנודעה כאן בעיקר בזכות "שיר לאהבה") הקליטה לאחרונה את "שיר לעולם" - שיר תפילה לתקווה ואהבה בעולם, מתוך אלבומה השלישי - יחד עם ירדן, בן 19 מרעננה, שבגיל צעיר אובחנה אצלו לקות תקשורתית. במקביל להקלטה, שהתקיימה באולפן הביתי של סולן הלהקה גילי ליבר, הצטלמו חברי הלהקה וירדן גם עבור וידיאו קליפ.

היוזמה הלא שגרתית הזאת היא חלק מיום ההתרמה למען אלו"ט (אגודה לאומית לילדים אוטיסטים), שיתקיים בתחילת פברואר, אלא שבניגוד להתגייסות חד-פעמית של מוזיקאים לטובת סיוע נקודתי, כאן מדובר דווקא בקשר של חברות אמיצה בין שני הצדדים, שהחלה כבר לפני שנה. ליבר וחברי הלהקה הקליטו אז יחד עם ירדן וחבר נוסף מבית הספר את שירם "אל תדאג" עבור יום ההתרמה של עמותת אתגרים.

זו הייתה הפעם הראשונה שבה נפגשו, ומאז הפך ירדן לחלק בלתי נפרד מההופעות של גאיה. בשנה האחרונה, הקהל של גאיה כבר הורגל בציפייה לרגע השיא של ההופעה, שהתרחש תמיד לקראת הסוף, כשהלהקה העלתה לבמה את ירדן כדי לבצע את השיר יחד איתה. בכל פעם מחדש, קם הקהל על הרגליים והגיב בדמעות.
בוכים מהתרגשות

"בכל הופעה, כשמגיע הרגע שבו ירדן שר, אנשים פשוט נעמדים ובוכים מהתרגשות", אומר ליבר. "אני לא מספר להם שום דבר על ירדן, אלא פשוט מזמין לבמה חבר, והם קולטים שזה חבר שונה ומתרגשים ברמות הכי גבוהות. זה חזק, זה גדול מהחיים. זה יותר גדול מלעשות מוזיקה, זה יותר גדול מההופעה, זה יותר גדול מהכל. זה משהו שחודר ישר ללב, וזה הרבה יותר מסתם לנגן שיר שהקהל אוהב. יש פה הרבה מעבר, וזה מקסים ומרגש אותנו כל פעם מחדש. זה עושה לנו ממש חם בלב".

האהבה של ירדן למוזיקה והמשיכה שלו דווקא לצלילים של גאיה החלו בגיל צעיר. "כשירדן שר, הוא פשוט קורן מאושר", אומר בהתרגשות האב טוד מילר, שמספר שירדן החל

לדבר רק בגיל שש, וגם אז אלה היו מילים בודדות בלבד. "לירדן יש צרכים מיוחדים", הוא מסביר, "הוא התחיל להגיד משפטים שלמים רק בגיל תשע, ובסביבות גיל עשר פתאום גילינו שהוא קולט שירים בצורה מדהימה, ושיש לו קול נעים. הקושי ההתפתחותי שלו עיכב, כמובן, את גילוי היכולת, אבל בשנים האחרונות, היות שראינו שזה נושא שמאוד משמח ומרגיע אותו, אנחנו מנסים לעודד את זה".

מאז שהתגלתה אצלו המשיכה למוזיקה והחיבה לבמה התבלט ירדן בשירה בכל מסגרת שבה השתתף: הוא לקח חלק במקהלת בית הספר לצרכים מיוחדים שבו הוא לומד בנתניה, ובגיל 12 כבר הופיע מול קהל של 300 איש בטקס סיום הלימודים של בית הספר היסודי.

"ממש אוהב איך שהוא שר"

אבל כל זה לא הכין את הוריו לרגע שהתרחש השבוע, כשבמהלך רגעי ההפוגה בהקלטות החלו חברי הלהקה לאלתר, וירדן זרם איתם בטבעיות. "זה היה מדהים", משחזר מילר.

"אנחנו נורא התרגשנו מזה, מהחיבור שנוצר ביניהם, ובמיוחד מהנתינה של גילי לאורך כל הדרך. כבר שנה שלמה שהם מעלים את ירדן על הבמה בסוף ההופעות שלהם ונותנים לו לשיר איתם - וזה לא מובן מאליו. אנחנו תמיד אומרים שזה ממש אנשים טובים באמצע הדרך. לא פוגשים אנשים כאלה כל יום, בטח לא בימינו. הם כל כך פתוחים וזורמים עם ירדן, על אף שיש לו רובד של צרכים מיוחדים, ובמיוחד בתחום התקשורת זה לא תמיד פשוט - ולכן אנחנו אסירי תודה".

"המוזיקה יוצרת את החיבור בינינו באופן אינטואיטיבי", מסכם ליבר. "אני ממש אוהב איך שהוא שר, ואנחנו נשאבים אחד לשני באופן טבעי. אני מדבר איתו בגובה העיניים, והוא מיד זורם איתי. מובן שהמוזיקה גם פותחת את הלבבות. זה מה שחזק במוזיקה: היא נוגעת במעמקים של הבנאדם ופותחת את הלב".
 
בקליפ "שיר לעולם" ניתן יהיה לצפות בימים הקרובים ביוטיוב ובאתר של אלו"ט  www.alut.org.il

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''חברה''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים