זוכו מאשמת שוד - עקב מחדלים בחקירה
שופטי בית המשפט העליון מתחו ביקורת על המשטרה זיכו מחמת הספק שני תושבי חדרה שנידוני לעונשי מאסר בפועל בערכאות נמוכות יותר

חשוד צילום ארכיון: יגאל לוי
בצעד יוצא דופן זיכה הערב (ב') בית המשפט העליון מחמת הספק, שני תושבי חדרה, שהורשעו בשוד ונידונו לעונשים של 42 ו-28 חודשי מאסר בפועל.
השופטים סלים ג'ובראן, יורם דנציגר וניל הנדל קבעו כי הפרקליטות לא הצליחה להוכיח את אשמתם של השניים, דניס יוסופוב בן 28 ואלכסנדר אגרונוב בן 27, מעל לספק סביר. זאת, הן משום שבגרסת המתלונן נמצאו סתירות רבות, והן בשל מחדלי החקירה של המשטרה.
יוסופוב ואגרונוב, שניהם בעלי עבר פלילי, הורשעו בכך שבצהרי יום ה-12 באוגוסט בשנת 2008, שדדו מכשיר טלפון נייד בשווי של 700 שקל מאדם שנמנם בפתח בית בחדרה.
השופט דנציגר ציין, כי למרבה הצער התנהלות המשטרה במקרה זה מעוררת אי נוחות. היא נמנעה מלברר אם בבעלות המתלונן היה מכשיר טלפון נייד והיא לא הזמינה את איכון השיחות על פי מספר הטלפון שהוא מסר לשוטרים.
"סתירות בגרסת המתלונן"
איכון כזה היה מאפשר לדעת אם אכן המתלונן נשא עמו את מכשיר הטלפון הנייד באותו יום. "מדובר בבדיקה פשוטה, שניתן היה לעשותה אולם המשטרה נמנעה מכך", ציין דנציגר בביקורת.
מתברר עוד כי השוטרים לא שאלו את עד הראייה לשוד האם ראה את מכשיר הטלפון הנייד בידי הנאשמים. אחד השוטרים הודה בבית המשפט המחוזי כי לא שאל את הנאשמים לגבי המקום בו הטמינו את הכסף ואת הטלפון והוא גם אישר שלא נעשה ניסיון להתקשר למכשיר.
דנציגר
הוסיף כי למשטרה היו הזדמנויות רבות לברר נושא זה ולסייע להבהרת המצב העובדתי אולם היא נמנעה מלעשות כן ויש לזקוף זאת לחובתה.
השופט סיכם: "מחדלי החקירה מקבלים משנה תוקף כאשר מתווספות אליהם הסתירות בגרסתו של המתלונן, עדות עד הראייה שאינה שופכת אור והעובדה שהכסף ומכשיר הטלפון הנייד, שכביכול נשדדו, מעולם לא אותרו".
את הנאשמים שזוכו בדין, לאחר שהתקבל ערעורם, ייצגו עורכי הדין עאדל בויארת ואיתי הרמלין.