המשטרה: ישראל היא גן עדן לפדופילים
שלא כמו במדינות מערביות אחרות, בישראל שמותיהם של פדופילים לא מפורסמים כאזהרה לציבור - ורק 350 מהם נמצאים תחת פיקוח

ילד במצוקה צילום ארכיון: פלאש 90
על פי המחקר האחרון שביצע לפני כשנתיים המדען הראשי של הכנסת, 35 אלף ילדים ובני נוער מופנים מדי שנה לרשויות הרווחה, לאחר שנפלו קורבן לעבירות מין מכל הסוגים.
בשנים 2005-2003 נעצרו כל שנה בממוצע כ-2,800 עברייני מין כלפי קטינים. עם זאת, על פי החוק הקיים, בשלב המעצר לא ניתן לעשות דבר כדי לפקח עליהם.
"פיקוח מוטל רק על עבריין שהורשע ונשלח לכלא, וגם זה בצורה מאוד מינורית בשל המשאבים הדלים", מבהיר הגורם המשטרתי הבכיר. "מספר המפקחים בארץ הוא קטן מאוד, פחות מ-30. כך קורה שרוב רובם של עברייני המין לא נמצא כלל בפיקוח".
על פי נתוני שירות בתי הסוהר, כיום נמצאים בפיקוח 350 עברייני מין בלבד, כ-20% מהם ביצעו עבירות מין נגד קטינים. על פי נתוני השנתון הסטטיסטי של המועצה לשלום הילד, שהתפרסם בשבוע שעבר, חלה עלייה חדה בעבירות כלפי קטינים: 212 תיקים פליליים נפתחו בעקבות ניסיונות לרצח או להריגה של ילדים, לעומת 26 תיקים בשנת 2005.
"החוק בארץ שונה מהחוקים במדינות מערביות מתקדמות"
"זה מצב פשוט מטורף", אמר מנכ"ל המועצה לשלום הילד, ד"ר יצחק קדמן. "ישראל היא ארץ מסוכנת לילדיה. יש פיגור ומחדלים מתמשכים באכיפה, בחקיקה ובענישה".
באתר האינטרנט האמריקאי שמפרסם באופן רשמי את שמותיהם וכתובותיהם של עברייני תקיפה מינית כותבים: "ערנות היא ההגנה הטובה ביותר". בישראל זה לא קיים. "החוק בארץ שונה מהחוקים במדינות מערביות מתקדמות, כמו למשל החוק בארצות הברית, שם האוכלוסייה מוזהרת מפני פדופילים", אומר הבכיר. "בישראל, החוק 'טיפול בקורבנות עבירות מין' אוסר על הרשויות לחשוף את השמות לאחר שחרורם מהכלא".
בהיעדר פיקוח ואזהרת הציבור, בשב"ס
ובמשטרה אמרו אתמול כי רק שינוי החוק יאפשר התמודדות טובה יותר עם התופעה.
אז מה כן עושים? באגף החקירות של המשטרה אומרים כי הם מנהלים שתי רשימות של פדופילים ועברייני מין: האחת היא של עבריינים שפועלים דרך המחשב; והשנייה היא של פדופילים המסתובבים ברחובות. במקרה הראשון, מנהלת יחידת מפלג פשעי מחשב בלהב 433 ניטור תמידי של כל אלה שסוחרים או מחזיקים חומר פדופילי במחשבים שלהם. בשנה האחרונה נעצרו ונחקרו כמאתיים עבריינים פדופילים בשיטה זו.
במאגר השני יש בידי המשטרה רשימה של כמה מאות פדופילים פעילים בישראל. היום ידונו חברי ועדת השרים לענייני חקיקה בהצעת חוק שהגישה ח"כ אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו), לפיה כל ילד שנפגע מינית יקבל טיפול נפשי על חשבון המדינה. חבר סיעתה, ח"כ משה מטלון, הודיע כי יפעל לזירוז תהליך החקיקה של שתי הצעות חוק שהגיש: עונש מוות לרוצחי ילדים וסירוס כימי של עברייני מין.
בהכנת הידיעה השתתפו אפרת זמר ואריק בנדר