תלמידי תיכון יוכלו לגשת לבגרות בסינית
משרד החינוך החליט להקים בתי ספר מיוחדים בהם ילמדו התלמידים ארבע שפות זרות לפחות, בהן איטלקית וסינית. "קשור למעמד העולה של סין"

תלמידים בכיתה צילום ארכיון: אלי דסה
מבחני הבגרות הראשונים בשפות הסינית והאיטלקית יתקיימו בשנת הלימודים תשע"ב (2011), וכבר עתה מתחילה עבודת הפיתוח של תוכניות הלימוד.
סער, שקיבל את ההחלטה לאחר התייעצויות עם מנכ"ל המשרד ד"ר שמשון שושני, כבר עדכן בהחלטה את ראש הממשלה בנימין נתניהו ואת שר החוץ אביגדור ליברמן, כמו גם את שגגירי סין ואיטליה בישראל.
במקביל, הוחלט כי מנכ"ל משרד החינוך, ד"ר שושני, יעמוד בראש תוכנית להקמת בתי ספר לשפות, שבהם התלמידים יהיו מחויבים ללימוד ארבע שפות לפחות, במתכונת של בית ספר ייחודי כמו בתי ספר לטבע או לאמנויות.
כיום תחום השפות בלימודים הוא בסיסי למדי. כל תלמיד חייב לגשת לבגרות בשפת אם: עברית או ערבית, ולבגרות באנגלית, על מנת שיהיה זכאי לתעודת בגרות. במקביל, ישנם בין עשרות למאות בודדות של תלמידים שניגשים מבחירה לבגרות בצרפתית, רוסית, יידיש, גרמנית או ספרדית.
סינית - שפה מאתגרת עם פוטנציאל שימושי גבוה
פתיחת מסלולי בגרות נוספים, בסינית ובאיטלקית, אמורה להרחיב את האפשרויות של התלמידים, להעשיר את הידע שלהם. שפות אלו גם יכולות להיות כלי עזר שימושי עבור התלמידים כאשר ישתלבו במערכת ההשכלה הגבוהה ובשוק העבודה.
עד כה, היו כמה בתי ספר שאפשרו לתלמידיהם ללמוד סינית, אך ללא אפשרות להיבחן בבגרות. כך, למשל, התיכונים "בליך" ו"אוהל שם" ברמת גן העבירו שיעורי העשרה בסינית. במחלקת החינוך בעירייה מספרים כי היענות התלמידים לשיעורים גבוהה, היות שהסינית נתפסת כשפה מאתגרת אך עם זאת בעלת פוטנציאל שימושי גבוה.
לימודי איטלקית נדירים יותר ומתבצעים רק במקומות
ספורים, כגון תיכון עירוני ד' בתל אביב במסגרת שיעורי העשרה בשיתוף השגרירות האיטלקית. על פי ההחלטה החדשה של סער תפותח תוכנית לימודים רשמית של משרד החינוך, יוכשרו מורים מתאימים, ותלמידים יוכלו לגשת למבחני בגרות בשפות אלו.
ד"ר ג'אנג פינג, מרצה לשפה הסינית בחוג למזרח אסיה באוניברסיטת תל אביב, הסביר כי התלמידים צריכים להתכונן ללימודים לא קלים, אבל מתגמלים. "זאת החלטה חשובה, שמתאימה למה שקורה בעולם. לימודי השפה הסינית בבתי הספר באירופה ובארצות הברית הפכו להיות פופולאריים מאוד בשנים האחרונות, וזה קשור גם למעמדה העולה, כלכלית ופוליטית, של סין".