המדינה לשופטי בג"ץ: אל תתערבו בהקפאה
כשבוע לפני הדיון בבג"ץ השיבה המדינה לעתירות הרשויות המקומיות, וטענה: "ביטול הצווים יסב נזק מדיני עצום למדינת ישראל"

בתגובה נכתב עוד כי לאור עקרון הפרדת רשויות, היקף הביקורת השיפוטית של בג"ץ מצומצם ועליו לנהוג איפוק וריסון.
נציגת הפרקליטות, עו"ד חני אופק, טענה "כי צו ההקפאה נועד לתכלית מדינית ראויה". לדבריה, "הרצון לעודד את חידוש המשא ומתן המדיני בין ישראל לרשות הפלסטינית ולהבהיר נכונותה ומחויבותה של ממשלת ישראל לתהליך השלום זו תכלית לגיטימית ועניינית הנובעת מהערכת השיקולים הנוגעים לעניין על ידי הגורם המוסמך לנהל את ענייניה של ישראל".
עו"ד אופק הדגישה כי "כניסת
עו"ד אופק הוסיפה כי "תנופת בנייה כזו הייתה מביאה להחמצת התועלות המדיניות שיש בתכנית והייתה יכולה להסב נזק מדיני עצום לישראל".
בתוך כך, הבוקר הוחלט כי נשיאת בית המשפט העליון, השופטת דורית ביניש, תעמוד בראש הרכב בג"ץ, שיכלול שלושה שופטים, וידון ביום רביעי הקרוב בארבע העתירות שהוגשו עד כה נגד תכנית הממשלה להקפאת הבנייה בשטחים.
השופטים ידונו בעתירות נגד תכנית ההקפאה לגופה, ובבקשות העותרים השונים להוציא צווי ביניים, שימנעו את ביצוע התכנית עד להכרעת בג"ץ בעתירות.
מספר רשויות מקומיות ומועצות איזוריות הגישו עתירות לבית המשפט. בין העותרים, הפורום המשפטי למען ארץ ישראל, עיריית מעלה אדומים, מועצה מקומית הר אדר, מועצה איזורית בקעת הירדן והמועצה האזורית מגילות-ים המלח.
המועצות טוענות, באמצעות עו"ד גלעד רוגל, כי "למפקד הצבאי של יהודה ושומרון אין סמכות להוציא צו גורף להקפאת בניה, בהוראת הממשלה, וזאת משום שצו כזה, האוסר גם בניה פרטית, פוגע פגיעה בלתי חוקתית ובלתי מידתית בזכויות היסוד של תושבי הרשויות".