הפיצה הנפוליטנית זכתה למעמד רשמי
ועדת המזון באיחוד האירופי העניקה מעמד בלעדי לפיצה מדרום איטליה. "זה הרגע החשוב בהיסטוריה של הפיצה", אמר בעל פיצריה

חוגגים עם פיצה נפוליטנית. צילום: אי-אף-פי
ב-4 בינואר יחגגו התושבים את החלטת ועדת המזון של האיחוד האירופי, שהעניקה אתמול לפיצה הנפוליטנית מעמד של כבוד עולמי ותעודה של מוצר מוגן שאסור לזייפו. שר החקלאות של איטליה לוקה זאיה אמר כי מאבק ההכרה לבלעדיות הפיצה הנפוליטנית היה "עקוב מדם", וכי מדינות כמו פולין וגרמניה התנגדו להענקת התואר.
"עשרות שנים שאני מצפה להחלטה הזו", אמר ג'ינו סורבילו שמנהל את אחת הפיצריות המפורסמות בעיר, "זה הרגע החשוב בחיי, בהיסטוריה של הפיצה ושל הכלכלה שלנו".
גם שר החקלאות זאיה משוכנע כי "הזהב של נאפולי" הוא הפיצה שלה, ומזכיר כי הפיצה הנפוליטנית נולדה במאה ה-17, ובאותה שנה הוצאה לאמריקה ומשם הציפה את שווקי העולם. "באיטליה פועלות 25 אלף פיצריות המכניסות לא פחות מאשר חמישה מיליארד יורו בשנה", אומר שר החקלאות בגאווה.
האיחוד האירופי קבע את המידות המדויקות של הפיצה ואת מתכונה:
הקוטר שלה צריך להיות 35 ס"מ והשוליים צריכים להיות בגובה שנע בין ס"מ אחד לשניים.
הפיצה הנפוליטנית האמיתית חייבת להיות עשויה מעגבניות, גבינת מוצרלה של באפלו, מעט שום, כמה טיפות של שמן, מלח וכמה עלים של בזיליקום טרי. ועדת המזון קבעה כי הפיצה הנפוליטנית יכולה להיעשות בכל מקום בעולם, כל עוד היא עומדת בקריטריונים.