חבר בוועדת האיתור: נאמן דאג לפוצץ את הדיונים
לאחר שהוועדה לאיתור היועץ המשפטי לממשלה התפזרה ללא הסכמות, רמז אחד מחבריה כי שר המשפטים דאג להכשיל את הדיונים כדי להמשיך ולקדם יוזמתו לפיצול סמכויות. האפשרויות של נתניהו: למנות ועדה חדשה, לדון בבחירת אחד המועמדים הקיימים, או להביא לאישור הממשלה את המועמד המועדף עליו
- חשש לניגוד עניינים חמור בוועדה לאיתור היועמ"ש

"אני לא אתפלא אם הפוליטיקאים סיכמו עם נאמן שהם באים לפוצץ את הוועדה", אמר אותו חבר. "עכשיו נאמן ימנה ממלא מקום זמני, ובינתיים יקדם את פיצול תפקיד היועץ המשפטי". לדבריו , לוין ונסים התעקשו לאורך כל הדיונים על מועמדותו של השופט המחוזי נועם סולברג.
המועמדים עליהם הייתה אמורה הוועדה להמליץ לממשלה, היו צריכים לקבל תמיכה של ארבעה מבין חמשת חברי הועדה, ואילו לוין ונסים היו מוכנים לדבריו שסולברג לא יהיה בין שלושת המועמדים עליהם תמליץ הועדה לממשלה - אולם התעקשו שבכל מקרה תצא הצהרה לפיה ארבעה מתוך חמישה תמכו במועמדותו, והוא כשיר לשמש כיועץ משפטי.
בוועדה היו שני מחנות. האחד כלל את יו"ר הוועדה השופט בדימוס תאודור אור ואת פרופ' איל בנבנישתי, המקורבים לנשיאת בית המשפט העליון דורית בייניש. המחנה השני, "מחנה הפוליטיקאים", כלל את לוין וניסים. עורך הדין אייל רוזובסקי היה חבר הועדה שלא השתייך לאף אחד מהמחנות, אולם גם הוא - כמו אור ובנבנישתי - לא היה מוכן לשמוע על מועמדותו של סולברג, שהוא שופט מחוזי צעיר וחדש יחסית ותושב גוש עציון.
בפגישות האחרונות של ועדת האיתור היו מוכנים אור ובנבנישתי לקבל את מועמדותו של עורך הדין הפרטי יהודה וינשטיין, אחד משני המועמדים המועדפים על מחנה הפוליטיקאים. אולם יריב וניסים לא הסכימו בטענה שאור ובנבנישתי גם מוכנים לתת להם מועמד אחד מתוך השלושה וגם רוצים לבחור מי הוא יהיה. "עניין סולברג הוא זה שפוצץ את העניין, כי הפוליטיקאים לא היו מוכנים בלי הצהרת תמיכה בו", סיפר חבר הוועדה. "אני מאוד מצטער שלא הגענו לתוצאה. זו הייתה התעקשות מיותרת, היינו יכולים להסכים".
הוועדה החליטה בכל זאת, בהודעה בה פרסמה לפיה היא מסיימת את עבודתה ללא תוצאה, לציין את שמותיהם של ארבעה מתוך אחד עשר
עתה מוטלת על ראש הממשלה בנימין נתניהו משימה קשה, מורכבת ומסובכת - לתמרן בין האינטרסים הרבים והדעות השונות הסובבים את בחירת היועץ המשפטי הבא, וכל זה במסגרת לוח זמנים ולוח הזמנים הצפוף עד עזיבתו של מני מזוז את התפקיד בינואר. "ראש הממשלה שמע את הודעת הוועדה", נמסר מלשכתו, "והוא שוקל כעת כיצד להמשיך בהליך נאות לבחירת היועץ המשפטי לממשלה במועד הדרוש".
ככל הנראה, יקיים ראש הממשלה התייעצויות קדחתניות בנושא כבר במהלך סוף השבוע. נתניהו, שכבר נכווה בפרשת בר און-חברון בשנת 1997, מקפיד לשמור את שמו של המועמד המועדף עליו לתפקיד קרוב לחזה.
הדבר נובע גם מהרצון לשמור על הקואליציה, ולא להכריע במחלוקת בין שר המשפטים יעקב נאמן לשר הביטחון אהוד ברק. עם זאת, במערכת הפוליטית מעריכים כי המועמד המועדף על נתניהו הוא ויינשטיין, למרות ההכחשות היוצאות מלשכת ראש הממשלה.

אפשרות שניצבת בפני נתניהו היא מינוי ועדה חדשה. במקרה כזה, תוכל ועדה זו להתחיל מחדש את תהליך בחירת המועמדים לתפקיד, או להפסיק במקום שבו הפסיקה הועדה הנוכחית - הליך מסובך שעלול לקחת זמן רב. אפשרות נוספת שעומדת בפני נתניהו היא הבאה לאישור הממשלה שם של אחד המועמדים המועדף עליו.
הסיכויים שיעשה זאת קלושים, נוכח פרשת בר און-חברון. עם זאת, נתניהו יכול לבקש מהממשלה להצביע על אחד מארבעת המועמדים שעברו את הליך הסינון הראשוני. אם הליך בחירת היועץ המשפטי יימשך זמן רב, יוכל שר המשפטים למנות לו ממלא מקום לפרק זמן של שלושה חודשים. במקרה כזה, גוברים הסיכויים שנאמן ימנה לתפקיד את המשנה ליועץ המשפטי, מייק בלס.