שר החוץ הסורי: מקווה לחידוש המו"מ עם י-ם
בשיחה עם מעריב הביע ואליד מועלם אופטימיות לגבי המשך המגעים עם ישראל. פקידים סורים בכירים: "למרות יוזמת סרקוזי, מעדיפים תיווך טורקי"
-אסד: נתניהו אינו רציני בנוגע לתהליך השלום
-סוריה: נשיא ארה"ב צריך להציג תוכנית שלום
-בן אליעזר: על טורקיה לתווך בין ישראל לסוריה

"הרי לא נדבר על התפריט, אלא על החזרת שטחים", אמר, "למשא ומתן כזה יש מסגרת ויש מנגנונים. יש מומחים לנושא, ואלה לא אני ולא מר נתניהו. אם מר נתניהו רציני בכוונותיו הוא יכול לשלוח את צוות המומחים שלו לטורקיה. אני אשלח את הצוות שלי ונחדש את השיחות אם רצונו בשלום".
עם זאת, אסד הטיל ספק ברצונה של ישראל להגיע לפתרון המבוסס על החזרת הגולן ועל עקרון שטחים תמורת שלום של ועידת מדריד. "אי אפשר לנהל שיחות עם צד אחד בלבד. "יש כאן צד סורי שמוכן לשלום, וצד טורקי שמוכן לתווך בעניין זה, ויש תמיכה צרפתית ואירופית למהלך. מה שחסר הוא רק שותף ישראלי שיהיה מוכן לתהליך השלום".
אסד , שהשתדל להיחשף כמה שיותר לתקשורת ולהופיע כ"לוחם למען השלום", אמר שאם לא יחודש תהליך השלום תיפגע היציבות האזורית. האלטרנטיבה לשלום היא מלחמה
לגבי תפקידה האפשרי של צרפת אמר אסד כי "היא יכולה לעזור לשכנע את ישראל לחזור לשיחות בטורקיה". אסד התלונן כי ישראל מתנגדת לטורקיה כמתווכת, אך לא הציעה מתווך אחר. פקידים סורים בכירים אמרו למעריב, כי סוריה חוששת שאם תוחלף טורקיה "שמתמצאת היטב בנושא" תחזור בה ישראל מההסכמות שאליהן הגיעו שתי המדינות שבהן הופסקו. הפקידים אמרו כי השיחות הישירות יצריכו מעורבות וערבות אמריקאית.
בצד הצרפתי הובעה אכזבה מסירובה של סוריה לאפשר לה לתווך בשלב המגעים הנוכחי. צרפת רואה את עיקר תפקידה במתן ערבויות בתמיכה בשלב השיחות הישירות. אסד הגדיר את הנשיא אובמה כ"שבוי בידי המתנחלים", והתלונן על כך שאובמה לא יישם עדיין את הרעיונות שהשמיע בנאומיו ושזכו להסכמה בעולם הערבי.
בראיון לטלוויזיה הצרפתית אמר אסד כי השיחות העקיפות אמורות לקבוע את "המסגרת להסכם, ואז יגיע תורן של השיחות הישירות שאינן יכולות לבוא בשלב מוקדם". אחרי חתימת הסכם השלום, הבטיח, תחול מיד נורמליזציה ביחסי שתי המדינות. המדינות הערביות רוצות בשלום, אמר, אך הוויכוח הוא על הקמת מדינה פלסטינית של ממש לצד ישראל. עם זאת, אמר אסד, כי "למסלול הפלסטיני ולמסלול הסורי ייחוד משלהם".
אסד ביקש את "התערבותה ההומניטרית" של צרפת כדי למנוע את המשך "טבח האוכלוסייה האזרחית בעזה" על ידי ישראל. בנושא ספינת הנשק האיראנית אמר כי מדובר ב"מעשה פיראטי" של ישראל, וכי כל עוד ישראל כובשת שטחים היא אינה יכולה לצפות שתיפסק הלוחמה נגדה.
בנושא הגרעין האיראני הביא אסד את הצעתה של איראן לא להעביר את האורניום שלה להעשרה בבת אחת לרוסיה וצרפת, אלא בשלבים. הנשיא סרקוזי דחה הצעה זו, וכן נדחתה ההצעה כי האורניום האיראני יועשר בטורקיה. לדבריו, בעתיד בכל הסדר אזורי צריך יהיה להתחשב בשתי "מעצמות-איראן וטורקיה".
בהכנת הידיעה השתתף ג'קי חוגי