גדל הקרע עם אובמה – רה"מ ביטל תדרוכי עיתונאים
מפגש הנימוסים שכפה נתניהו על אובמה הסתיים אחרי כשעה וחצי, ללא בשורות של ממש. לשכת נתניהו הודיעה על ביטול שני התדרוכים שתכנן נתניהו להעביר לעיתונאים, והבית הלבן העדיף להסתפק בהודעה לקונית על "מחויבות הנשיא לבטחון ישראל"

בוושינגטון ובירושלים קבעו את הפגישה בין נתניהו לאובמה ברגע האחרון. הממשל האמריקאי זעם על העובדה שראש הממשלה הישראלי כפה פגישה עם הנשיא, אולם בסופו של דבר המפגש אושר כדי לא ליצור משבר בין וושינגטון לירושלים.
העובדה שנתניהו ביטל את התדרוכים שתכנן לאחר הפגישה מעידה ככל הנראה על כך שלא היו בפיו בשורות אודות פגישתו עם הנשיא האמריקאי, ומדובר היה במפגש נימוסים בלבד. עם זאת, נראה שהקרע בין קריית הלאום בירושלים לבין הבית הלבן בוושינגטון הולך וגדל, נוכח הקיפאון בתהליך המדיני.
לפני פגישתו עם אובמה, הבהיר נתניהו כי הוא רציני בכוונתו להגיע לשלום עם הפלסטינים. המטרה שלי היא לא לקיים משא ומתן אינסופי", אמר בנאומו בפני ארגון הפדרציות היהודיות. "המטרה שלי היא להשיג שלום בין ישראל והפלסטינים. כדי להגיע להסכם שלום עלינו להתחיל לקיים משא ומתן. אנו צריכים להפסיק לקיים משא ומתן על המשא ומתן - עלינו להתחיל להתקדם".
נתניהו שב וחזר על הצהרותיו מנאום בר אילן, בהן הביע תמיכה ברעיון שתי המדינות. לדבריו, על המדינה הפלסטינית להיות מפורזת ולהכיר בישראל כמדינת העם היהודי. "אנחנו מוכנים להציע ויתורים מרחיקי לכת למען השלום", אמר ראש הממשלה. "אני אומר לאבו-מאזן, בוא נתחיל בשיחות מיד".
נתניהו הוסיף ואמר: "אני יודע שיש ספקנים רבים, ואני לא אחד מהם. אני מאמין שהשלום אפשרי. אני יודע עד כמה אני מחוייב לרעיון השלום. אבל לצורך זה צריך פרטנר פלסטיני.
"על הפלסטינים להצהיר באופן חד משמעי על תום הסכסוך. גם אחרי שנשיג את השלום הזה, עלינו להיות כנים ולהודות שייקחו שנים רבות לשלום לחלחל לעם הפלסטיני ולכן כל שלום צריך לכלול צעדי ביטחון שיבטיחו את ביטחונה של ישראל".
במקביל, ראש צוות המשא ומתן הפלסטיני, סאיב עריקאת, הזהיר הלילה כי ללא רצינות מצדה של ישראל, היא תמצא את עצמה מתמודדת עם חמאס במקום עם גורמים מתונים כמוהו. "18 שנים של משא ומתן, מאז שפתרון שתי המדינות עלה לראשונה, לא הגיע לשום מקום", אמר עריקאת.

עריקאת הוסיף: "הגענו לרגע האמת. אנחנו עדיין מנסים לשכנע את הישראלים להפסיק את פעילות ההתנחלות ולהסכים למדינה פלסטינית בגדה המערבית ובעזה. אם לא תושג התקדמות, ניאלץ לנקוט בצעדים אחרים".
עריקאת לא ציין מה הם הצעדים, אולם הכחיש כי קרא לפרק את הרשות הפלסטינית. "לא אמרתי זאת", אמר. "איש לא אמר זאת. אני מחויב לפתרון שתי המדינות".