התיק שהשיב לחטיבה היהודית את כבודה

מעצרו של טייטל מהווה את החשיפה המרשימה ביותר של השב"כ מאז הכישלון בפרשת בת עין בשנת 2003. הפעם גובו החשדות בהודאה

רועי שרון | 2/11/2009 5:21 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לצד אלופי המטכ"ל, נכח בטקס החלפת אלוף פיקוד המרכז גם א', ראש החטיבה היהודית של השב"כ. יחד עם שלושה מראשי החטיבה עמד א' ברחבת המסדרים של הפיקוד, צפה בטקס ושוחח בטלפון הנייד כשהוא מכסה את פיו. א', מן הסתם, כבר ידע שהדג שהעלה ברשת שבועיים קודם לכן ישיב את היוקרה המקצועית ליחידה המצולקת, האחראית על סיכול טרור יהודי.

הפיצוח המשמעותי האחרון של החטיבה היהודית בשב"כ נגמר באכזבה מטלטלת. הכותרות שפורסמו אחרי חשיפת "מחתרת בת עין" רמזו על פענוח שבעה מקרי רצח של פלסטינים בשנת 2002. הפרשה, כזכור, התמוססה ללא הרשעות, מרבית העצורים שוחררו בלא כלום, וכמה מהחברים הורשעו באחזקת נשק שלא כדין. בשב"כ הבינו אז, בדרך הקשה, את הפער בין מידע מודיעיני, לתשתית ראייתית שיכולה להביא להרשעה.

בשנים האחרונות התקשתה החטיבה היהודית להר גיע להישגים רבי משמעות, וזה בנוסף לכמה פיגועים המשתייכים לז'אנר המפגע הבודד, שסיכולו הוא האתגר הקשה מכולם. תזכורת קצרה: ברוך גולדשטיין, יגאל עמיר, עדן נתן זדה, אשר וייזגן.

אבל גם כשהצליחו אנשי החטיבה היהודית לעצור חשודים יהודים הם נכשלו בניסיון להביא להרשעות בגין עברות משמעותיות. הסיבה לכך היא שרובן המוחלט של ההרשעות בישראל מתבססות על הודאת הנאשם, ובימין כבר מזמן גילו את השתיקה, וחשפו את תרגילי החקירה של השב"כ. בנוסף, בשב"כ יעדיפו לוותר על הרשעה, ובלבד שלא לחשוף מקור מודיעיני.
האתגר: לבדוק את החלל המודיעיני שאפשר לטייטל לפעול 12 שנים

לפני חודשים ספורים נכנס א' לתפקיד ראש החטיבה היהודית. ייתכן שכמו כרמי גילון, שהביא לחשיפת המחתרת היהודית בשנות השמונים, כך א' "ניקה את השולחן" מדוקטרינות קודמות והביא לפיצוח הנוכחי. ייתכן גם שיש קשר לעובדה שבהיותו חובש כיפה ותושב אחת ההתנחלויות ביהודה ושומרון, הצליח א' למקד את החקירה בכיוונים הנכונים.

א' לא בזבז זמן, והבין שאדם שסבור כי פרופ' שטרנהל הוא יעד לפיגוע כנראה לא צמח בישיבת מרכז הרב וגם לא ביצהר. את מניח המטענים, ידע א', אין טעם לחפש ב"שוליים המתרחבים" של הימין האקטיביסטי, אלא דווקא בקרב שחקני חוץ למיניהם, שמתקשים בהבנת החומר הלא כתוב. כל איש שב"כ מתחיל יודע שהמפגע

הבודד לא צועק למיקרופון שצריך להרוג ערבים.

מעצרו של טייטל, אם כן, מהווה את החשיפה המרשימה של השב"כ מאז הכישלון הצורב בשנת 2003. רשימת החשדות נגדו מגובה הפעם בהודאות שמסר בחקירה ולא מסתיימות במידע מודיעיני. בניגוד לקרב המוחות שהתנהל בשנת 2003 בין השב"כ לבין פעילי הימין, הפעם כנראה, יסתיים התיק בהרבה יותר מאשר עברות של אחזקת נשק.

אבל לצד תרועות הניצחון של אנשי השב"כ על הפיצוח החגיגי, יכולים אנשי הארגון לבדוק את החלל המודיעיני שאיפשר לטייטל לפעול 12 שנה עד שנתפס. בהתחשב בעובדה שטייטל היה עצור כבר בשנת 2000 בחשד לרצח שבו הודה לפני שבועיים, מדובר בשאלה מאתגרת במיוחד.

בלוגים של רועי שרון
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

רועי שרון

צילום: רובי קסטרו

כתב nrg ומעריב לענייני מתנחלים ופיקוד המרכז

לכל הטורים של רועי שרון

עוד ב''דעות''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים