מפוח נפש: לנקות את העלים בלי לפגוע בסביבה
הגיע הזמן לשים סוף לשערוריית המפוחים, שמזהמים את האוויר במקום לנקות את מדרכות הערים. אולי הפיתרון יגיע ממילאנו. לא עוצר בירוק
זו לא רק תל אביב. השימוש במפוחי האוויר בערי ישראל הוא שערורייה מתמשכת, שהגיע הזמן לעקור אותה מהשורש. זה התחיל בהתלהבות גדולה: ראשי הערים שמעו על מכשיר פלא חדש, שבשעה אחת מפנה מהמדרכה טינופת שמנקה עם מטאטא צריך לעבוד עליה חצי יום. מי יוותר על הזדמנות כזו לשלם פחות, לקבל יותר, ובדרך להיפטר מכמה ידיים עובדות. רחובות הערים, בעיקר באזור המרכז, הוצפו בגדודי מפוחנים. המדרכות התנקו, אבל החיים הפכו לסיוט.

שורה ארוכה של מחקרים ומאמרים מספרים על הנזקים הסביבתיים והבריאותיים שמסבים המפוחים, אבל במקרה הזה הספרות המדעית כמעט מיותרת. כל מי שאי פעם חלף-באופניים או ברגל-על פני מפוחן השקוע בעבודתו, כל מי שניסה לצלוח בחברת ילד את ענן הטינופת שהמפוחים מרימים מהמדרכה, והקשיב לקונצרט השיעולים וההשתנקויות שבקע מהריאות הקטנות בתגובה לטראומה-יודע שהמפוחים
מנוע הבנזין שלהם מפיק קול ניסור בלתי נסבל ומזהם את האוויר, ובעיקר הם מנתקים מהמדרכה את כל הזיהום שהצטבר עליה-חלקיקים נשימים קטנים, גרגירי אבק, פיח, שאריות חומרי הדברה - היישר אל תוך מערכת הנשימה שלנו. חוקרים אמריקאים חישבו ששעת הפעלה אחת של מפוח עלים יוצרת זיהום אוויר המקביל לנסיעה של 12,392 קילומטרים במכונית.
הזרם הגובר של תלונות מצד הציבור גרם לרוב ראשי הערים לקחת צעד אחורה ולהגביל את השימוש במפוחים. בעיריית תל אביב, למשל, גיבשו מסמך הנחיות שנועד למזער את נזקי המפוחים. במסמך נטען שב-2009 העירייה צמצמה את השימוש במפוחים בכ-80 אחוז באזורי מגורים, הגבילה את שעות עבודתם ואת רמת הדציבלים שמותר להם להפיק. אלא שבין מסמכים כאלה לבין המציאות יש בדרך כלל פער גדול. סעיף כמו "עבודת המפוח תוסט או תופסק בכל מקרה של מטרד אבק העלול לפגוע בעובר אורח" הוא בדיחה לא מצחיקה, בוודאי לא את הקשישים משדרות רוטשילד.
במשרד להגנת הסביבה מוטרדים כבר תקופה ארוכה מתופעת המפוחים. ממכתב ששיגר לאחרונה מנהל מחוז תל אביב של המשרד, ברוך ובר, לרון חולדאי, עולה שאולי סוף סוף מבצבץ אור בקצה מנהרת המפוחים. "כידוע, השימוש במפוחי עלים לניקיון הרחובות מעורר תרעומת ציבורית ולמשרדנו מגיעות תלונות רבות בנושא", כותב ובר. "לאחרונה ביקרתי בעיר מילאנו. התברר לי כי עיריית מילאנו עברה בשנת 2006 לטכנולוגיה חדשה לניקוי מדרכות ושולי כבישים, המבוססת על משאית טיאוט שעליה מורכב מכל מים. השימוש במים מזערי-כמטר מעוקב לכל קילומטר ניקוי. היתרונות: צמצום כמויות האבק וזיהום האוויר הנגרמים מהשיטה הישנה וכן הקטנה רבה במפגע הרעש".
ובר מוסיף כי הוא מקווה שעיריית תל אביב תאמץ את הטכנולוגיה החדשה. בעירייה ככל הנראה בוחנים את העניין בחיוב. אולי הסדר צריך להיות הפוך: המשרד להגנת הסביבה צריך לגרש מרחובות הערים את המפוחים הארורים, ואז לראשי הערים לא תהיה ברירה אלא להצטייד בטכנולוגיות שימררו פחות את חיי העוברים ושבים.