צוות מצומצם יבדוק טענות דוח גולדסטון
בניסיון להתמודד עם הלחץ הבינלאומי הגובר בעקבות דוח האו"ם שהאשים את צה"ל בביצוע פשעי מלחמה בעזה, החליט היום ראש הממשלה על הקמת צוות לבחינת המסקנות. זאת, בשל התנגדותו הנחרצת של שר הביטחון ברק לחקירה עצמאית: "הלוחמים זכאים לגיבוי מוחלט", אמר והצליח לדחות בינתיים את ההחלטה על ועדה

ראש הממשלה, בנימין נתניהו. צילום ארכיון: רויטרס
בעקבות הדברים הגיב שר הביטחון והבהיר כי לא תוקם ועדת חקירה או ועדת בדיקה שקצין או חייל של צה"ל יחקרו על ידה. "אנחנו שלחנו את הלוחמים למשימה והם זכאים לגיבוי מוחלט", הבהיר ברק.
בראיון אתמול שב נתניהו והאשים כי דוח גולדסטון לבדיקת אירועי עופרת יצוקה אינו הגון. "הדרך הטובה ביותר לנטרל את הנושא - היא לומר את האמת", אמר ראש הממשלה.
ברק: מתנגד נחרצות להקמת ועדת חקירה
לדברי נתניהו, המבצע בעזה היה פעולה הגנתית אל מול איום הטרור. "ישראל הגנה על עצמה באמצעים צודקים נגד מתקפה לא צודקת", טען נתניהו. "המחבלים מאמינים שיש להם רישיון להרוג, ובוחרים לפעול מתוך אוכלוסייה אזרחית שוב ושוב. מה ישראל אמורה לעשות?".
בעקבות דבריו של נתניהו אמר הבהיר שר הביטחון כי הוא מתנגד נחרצות להקמת ועדת חקירה בנושא אירועי עופרת יצוקה. "אין צבא בעולם שחוקר כך את עצמו", טען
שר הביטחון.
ברק הדגיש כי הוא סומך באופן מלא על התחקירים המבצעיים שנעשים בצה"ל, והבהיר כי הוא מתנגד להקמת ועדה שתחקור קצינים וחיילים.
כבר שבוע שעבר הבהיר ברק כי "צה"ל יודע לבדוק ולתחקר את עצמו יותר טוב מכולם. חייבים לתת גיבוי לחיילי צה"ל ומערכת הביטחון, ולשמור על חופש הפעולה של הצבא". ברק אף הציע ליזום שינויי חקיקה בדיני המלחמה הבינלאומיים, שיאפשרו לחימה אפקטיבית בטרור.
עדכון אחרון : 25/10/2009 23:48