הצעה בבחריין: מאסר על קשר עם ישראל
האופוזיציה בממלכה מציעה להטיל עד 5 שנות מאסר למי שיקיים קשרים עם ישראל. בממשלה מתנגדים להצעה: מדובר בעונשים לא מידתיים

דיון בפרלמנט של בחריין צילום ארכיון: אי-פי-אי
כמו כן, מי שייתפס מקיים קשרים עסקיים עם ישראל עלול למצוא את עצמו ללא רישיון עבודה בבחריין לתקופה של עד עשר שנים.
את הצעת החוק הגישו חמישה חברי פרלמנט ממפלגת האופוזיציה השיעית אל-וואפק. ועדת החוץ של הפרלמנט כבר אישרה אותה, ומחרתיים תעלה ההצעה לאישור סופי במליאה של הפרלמנט בעיר הבירה מנאמה.
אולם, הממשלה במנאמה, בראשותו של חליפה אבן סלמאן אל-חליפה, דווקא מתנגדת להצעה, ככל הנראה כיוון שמי שהגישו אותה היו חברי האופוזיציה. "ההצעה מתערבת באינרסים המקומיים ובאחריות שיש למספר שרים בממשלה", אמרו נציגי הממשלה לקראת הדיון.
"אנחנו לא צריכים לפגוע בתדמית שלנו כמדינה מתונה"
גורם המקורב לאל-חליפה אמר למספר כלי תקשורת בממלכה כי אל-חליפה זעם נוכח הגשת הצעת החוק. "זה לא שהוא פתאום אוהב את ישראל יותר מדי", אמר הגורם. "אבל הוא לא מוכן שהאופוזיציה תתחיל לנהל לו את המדינה ולהטיל עונשים לא מידתיים על אנשי העסקים".
בנוסף, בבחריין חוששים כי אם החוק יעבור, הדבר יקנה למדינה תדמית
של מדינה נצית. "בחריין היא חלק מהמדינות שעומדות מאחורי יוזמת השלום הערבית", אמר הגורם. "אנחנו לא צריכים לפגוע בתדמית שלנו כמדינה מתונה, בעיקר כאשר כרגע הצד הפחות מתון בסכסוך הוא אינו הצד הערבי".
לפני כשנה וחודשיים יצאה קריאה מפתיעה ויוצאת דופן מארמונו של מלך בחריין, השייח' חמד בן עיסא אל־חליפה, שקרא ליהודים שעזבו את ממלכתו לחזור הביתה.
בפגישה עם בני הקהילה בלונדון אמר המלך כי היהודים שנולדו בארצו ועזבו הם אזרחים לכל דבר, והביע רצון לראותם שבים לבחריין. קהילת יהודי בחריין מונה כיום 40 נפש בלבד, רובם סוחרים מבוססים, הנהנים מיחס הוגן מצד השלטונות.