המטיילים שבו מנפאל - ואובחנו כחולי טיפוס

חמישה ישראלים בשנות ה-20 לחייהם אושפזו בתל השומר, ומצבם מוגדר יציב. ככל הנראה מקור ההדבקה הינו בבית חב"ד בקטמנדו

תומר ולמר | 10/10/2009 18:34 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
חמישה תרמילאים בשנות ה-20 לחייהם ששבו לאחרונה מנפאל אובחנו כסובלים מטיפוס הבטן ואושפזו היום (שבת) במרכז הרפואי שיבא בתל השומר. מצבם מוגדר יציב.
מקור ההדבקה
מקור ההדבקה צילום ארכיון: איתי שביט

החמישה, המטופלים באמצעות אנטיביוטיקה, סיפרו כי אכלו מטעמי כשרות בבתי חב"ד בקטמנדו ואחת האפשרויות שתיבדקנה היא כי מקור ההדבקה הוא אחד העובדים המקומיים שעבד במטבח של בית חב"ד.

בנוסף, בבירור שערכו המטופלים עם חבריהם בנפאל התברר, כי ישנם שני ישראלים נוספים שטיילו איתם ומאושפזים בבית חולים בתאילנד גם כן עם חשש לטיפוס הבטן. לאור זאת סבורים בבית החולים שיבא כי קרוב לוודאי שישנם מקרים נוספים אשר אינם מאובחנים.

בעקבות הממצאים המליץ פרופ' אלי שוורץ, מנהל המרכז לרפואת מטיילים בשיבא, לכל אלה אשר שהו בנפאל בחודש האחרון ומופיע אצלם חום, לפנות למרכז רפואי לבדיקה באפשרות של הידבקות במחלה.
נגרם מאכילת אוכל מזוהם

בשיבא מבהירים כי טיפוס הבטן היא מחלה ממושכת שתסמיניה הם חום גבוה ואשר נגרמת על ידי חיידקי הסלמונלה. החיידקים מגיעים למערכת העיכול לאחר אכילה או שתייה של אוכל מזוהם, חודרים משם לדם וגורמים לזיהום סיסטמי קשה שעשוי להוביל לתמותה במידה ואינו מטופל בזמן. כמו כו, במשרד הבריאות הודיעו כי בעקבות ריבוי המקרים, תיפתח חקירה לזיהוי מקור אפשרי להדבקה.

הטיפול המקובל כיום הוא טיפול תוך-ורידי למשך כשבועיים,

אך לטענת אנשי הצוות הרפואי בשיבא החיסון הקיים למחלה הוא חיסון היעיל כנגד סלמונלה מסוג טייפי בלבד, והוא יעיל למשך שנתיים עד שלוש שנים.

לטענתם, החיסון אינו יעיל  כנגד זן נוסף הנקרא פרא-טייפי, אשר שכיח במזרח הרחוק ובו לקו חמשת המטופלים המאושפזים בבית החולים. החיסון כנגד זן אלים זה עדיין נמצא בתהליכי פיתוח וזאת למרות התראות חוזרות של רופאים העוסקים ברפואת מטיילים על הצורך גם בחיסון זה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''יהדות''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים