האו"ם לישראל: פתחו את מתקני הגרעין הצבאיים לפיקוח בינלאומי
ניצחון לאיראן: לראשונה מאז 1991 דורשת עצרת האו"ם לענייני גרעין מישראל לפתוח את מתקני הגרעין בדימונה ובנחל שורק לפיקוח הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א). נציג איראן: "אלו חדשות טובות מאוד וניצחון לאומה הפלסטינית". נציג הוועדה לאנרגיה אטומית בישראל: "לא נשתף פעולה עם הדרישה"
- דוח סודי של סבא"א: איראן יכולה לייצר נשק גרעיני

מנסחי ההצעה העלו חשש שתוכנית הגרעין הישראלית תורמת לערעור יחסי הכוחות במזרח התיכון. הדרישה מגיעה על רקע הדיווח כי סבא"א הסתירה דוח שלפיו איראן קרובה לייצור נשק גרעיני. בעצרת, הנערכת אחת לשנה, לקחו חלק 150 המדינות החברות בסבא"א. 49 צירים תמכו בהצעה, 45 התנגדו ו-16 בחרו להימנע. בין המדינות הלא-ערביות שהצביעו בעד ההצעה נמנו רוסיה וסין.
ההחלטה הועלתה על ידי קבוצה של מדינות ערביות, ובראשן איראן. שגריר איראן באו"ם, עלי אשגר סולטנייה, אמר בתום ההצבעה: "אלו חדשות טובות מאוד וניצחון לאומה הפלסטינית המדוכאת". סולטנייה הוסיף כי ההחלטה צריכה לשפיע גפ על יחסיה של ארצות הברית עם ישראל. "ממשל ארצות הברית קיבל מסר שלפיו המשך התמיכה בישראל אינו צריך להיעשות בכל מחיר", אמר.
דוד דניאלי, סגן יו"ר הוועדה האטומית של ישראל, טען כי מטרתה היחידה של ההחלטה היא לנסות לבודד את ישראל בסבא"א ולהפוך את הסוכנות מגוף מקצועי לגוף פוליטי. "ישראל לא תשתף פעולה עם ההחלטה הזאת באף מובן, שמטרתה להגביר את העוינות הפוליטית בין מדינות המזרח התיכון", הצהיר. לדבריו, החלטת העצרת היא "מסך עשן" מטעם איראן וסוריה, בניסיון להסיט את העיסוק הבינלאומי בתוכניות הגרעין של שתיהן.
חרף
ישראל היא אחת משלוש המדינות היחידות בעולם שלא חתמו על האמנה למניעת הפצת נשק גרעיני, לצד הודו ופקיסטן. ממשלת ישראל מעולם לא הודתה כי היא מחזיקה בנשק גרעיני, אם כי מדי פעם רמזו ראשי השלטון כי אכן יש בנמצא אמצעי לחימה ממין זה.
מאז הקמת הכור הגרעיני בדימונה בשנות השישים התבקשה ישראל כמה וכמה פעמים לפתוח לפיקוח את מתקני הגרעין ואת הבסיסים הצבאיים שבהם, על פי פרסומים זרים, מוחזקים ראשי נפץ גרעיניים.
החלטה דומה הועברה בפעם האחרונה בשנת 1991, בעת שבעצרת האו"ם לענייני גרעין היו חברות 83 מדינות. באו"ם מעריכים כי יוזמי ההצעה הצליחו להעבירה דווקא כעת בשל המדינות הרבות שבחרו להימנע בהצבעה, בהן הודו, ארגנטינה וניגריה.
אחר הצהריים הוסרה מסדר היום הצעה נוספת של איראן, שנועדה למנוע תקיפה או איום על מתקני גרעין פעילים או כאלה הנמצאים בהקמה. ההצעה לא הועלתה להצבעה בשל אי הסכמה של כמה מהמדינות לגבי הנוסח שלה. הנציג הישראלי בעצרת ציין כי הסרת ההצעה האיראנית מלמדת על הסתייגותן של המדינות ה"בלתי מזדהות" ממהלכיה של איראן להקמת כורים גרעיניים על אף הלחץ הבינלאומי.
המשלחת הישראלית הצטרפה להצעה שהגישה קנדה בנושא יישום הפיקוח של סבא"א על מתקני הגרעין של קוריאה הצפונית. לדברי הנציג הישראלי בעצרת, קוריאה הצפונית מעורבת בהפצת נשק גרעיני וטילים בליסטיים למדינות שונות במזרח התיכון.
בהכנת הידיעה השתתף אורי בינדר