האוצר משחק באש

משרד האוצר החליט שלאזרחי ישראל מספיקה חמישית כמות הכבאים המקובלת בעולם המערבי, ובגלל זה חיי האזרחים בסכנה. מפקד צוות כיבוי אש מסביר מדוע הוא וחבריו החליטו לנקוט עיצומים

בועז רקיע | 10/9/2009 11:38 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יש כל מיני שירותים שאנחנו חיים בשקט ובתחושת ביטחון, כי אנחנו יודעים שבעת צרה נוכל להיעזר בהם. כולנו יודעים שאם הילד ישבור את היד, נוכל לרוץ איתו לבית חולים ויהיה מי שיטפל בו. אפשר לרצות מערכת בריאות טובה יותר, אבל אנחנו יודעים שבזמן חירום היא שם בשבילנו. אנחנו יודעים שאם מישהו פרץ אלינו הביתה, אפשר להתקשר למשטרה והם יגיעו לגבות תלונה. יעשו יותר, יעשו פחות, לפחות יש עם מי לדבר וממי לקבל אישור בשביל הביטוח. כולנו יודעים שאם פורצת שריפה בבית, אפשר להתקשר למכבי האש, והם יגיעו. רגע, זה ממש לא מובן מאליו. אם זה תלוי במשרד האוצר, לא יהיה מי שיגיע, והשריפה תמשיך להשתולל לה.

כבאים מכבים שריפה במפעל.
כבאים מכבים שריפה במפעל. צילום: נעם וינד
שירות חירום שמתפקדים כמו שצריך אמורים להיות שם תמיד, מחכים לשעת צרה, ערוכים לעזור לך האזרח. רובנו חיים בשקט ובשלווה, מתוך אמונה שהממשלה ורשויות החירום דואגים שיהיה מי שיעזור לנו כשצריך. כדאי להפסיק להיות כל כך בטוחים בכל, ולהתחיל להתעניין בקיצוצים ששר האוצר רוצה לערוך בשירותי הכבאות.

התקן הבינלאומי קובע כי על כל 1,000 תושבים צריכה המדינה להעסיק כבאי. במלים אחרים, בישראל היו אמורים לפעול 7,000 כבאים. כמה יש בפועל? 1,350. זה לא תרגיל במתמטיקה, זה תרגיל בחיי אדם שעורכים פקידי האוצר. זו הסיבה שהשנה התרחש אסון כבד בצפת כאשר שני תינוקות נהרגו כיוון שלא היו כבאים בכמות מספקת באזור שאיפשרה הגעתם בזמן. זו הסיבה שהחיים שלכם בסכנה, ואתם עלולים לגלות זאת רק בזמן חירום של ממש.

לכן החליטו כבאי ישראל לפתוח בעיצומים. אנחנו לא נאבקים כדי לקבל תוספות שכר. אנחנו לא פותחים בעיצומים כדי לקבל דרגה או תנאי שירות משופרים. אנחנו הכרזנו על סכסוך עבודה כי אנחנו רוצים ששירות הכבאות שאנחנו גאים להיות חלק ממנו יוכל לתפקד, וכדי שאנחנו לא נרגיש שאנחנו משקרים לכם כאשר
אנחנו אומרים שאנחנו ערוכים להגן עליכם בשעת צרה ולהציל אתכם מסכנה. אנחנו נשבות בשבועות הקרובים, כי אנחנו רוצים שאתם תדעו כבר עכשיו עד כמה מגבילים אותנו ביכולת לתת לכם ביטחון, ולא שתגלו את זה בשעת טרגדיה.

למה כל זה קורה? כי משרד האוצר מחליט שלאזרחי ישראל מספיקה חמישית כמות הכבאים המקובלת בעולם המערבי. ישנם 250 תקנים של כבאים בשירותי הכבאות שלא מאויישים היום, למרות שהם רשומים בספרים, כי משרד האוצר החליט שאין צורך לאייש אותם. כאילו בכך לא די, החליטו באוצר שבשנים הקרובות יקוצצו שירותי הכבאות ב 20% נוספים. 80 אלף שריפות מכבים 1,350 כבאי ישראל בשנה, אבל באוצר חושבים שזה יותר מדי. מבחינתם חלק מהשריפות האלה יכולות להמשיך להשתולל, נקווה רק שלא מדובר בשריפה שתהיה קרובה אליכם.

המחסור החריף בכוח אדם וציוד ראוי בשירותי הכבאים הן הסיבה שבגללה פתח ארגון הכבאים לפני שלושה שבועות בעיצומים, שילכו ויחריפו כל עוד לא יענו דרישותינו מהאוצר. אני יודע שזה יכול להישמע מזעזע, אבל האמת היא שצריך להזדעזע מכל יום שחולף, כי בכל יום כזה איננו יכולים להבטיח את בטיחותכם של ישראלים רבים שאין להם תחנות כיבוי ליד הבית, או של מאות אלפי ישראלים שגרים בסביבתן של תשע תחנות הכיבוי שיש בהן תקן לכבאי אחד בודד (ואם זה מזכיר לכם את אישוני הכבאי משכונת חיים, תחשבו אם הייתם רוצים שרק הוא יהיה לצדכם בשעת שריפה אמיתית).

מה שנדרש כדי להבטיח את בטיחותם של תושבי ישראל, כדי למנוע את האסון הבא, הוא החלטה של הדרג הפוליטי שהממשלה אחראית לגורל אזרחיה בשעת צרה. שממשלת ישראל לא תיתן לכם לחיות באשליה שיש מי שיבוא להציל אתכם בשעת צרה, אלא שתעמוד במחויבותה ותקצה את התקנים הדרושים כדי שלא יהיה מדובר באשליה. על כך אנו נאבקים היום, ולשם כך אנו זקוקים לתמיכתכם.

רשף בועז רקיע הוא מפקד צוות כיבוי בתחנת גבעתיים וגם דובר ארגון הכבאים
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

טור אורח

צילום: .

nrg מעריב מציע במה לכותבים אורחים על ענייני השעה

לכל הטורים של טור אורח

עוד ב''דעות''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים