פרדוקס הפריפריה: יותר מצוקה, פחות סיוע סוציאלי

המיתון העלה את שיעור הפונים לקבלת סיוע סוציאלי בפריפריה ב-20%. אלא שלשכות הרווחה שם מקצצות בשירותים

מיכל גרינברג | 10/9/2009 8:50 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שנת המיתון נותנת את אותותיה בלשכות הרווחה: אחוז הפונים לקבלת סיוע סוציאלי עלה ב-20 אחוז בשנה האחרונה - כך מגלה בדיקת מרכז השלטון המקומי בקרב למעלה מ-40 לשכות רווחה. אחוז העלייה בלשכות בפריפריה נע בין 10 ל-30 אחוז.

"המשבר הכלכלי בהחלט פגע יותר בפריפריה, כי אפשרויות הניוד והדיור שם קשות יותר", הסבירה יו"ר ארגון מנהלי שירותי הרווחה בלשכות המקומיות, שולה מנחם. "גם מבחר העבודות יותר מצומצם, והיכולת להתרומם מהמשבר ולצאת לדרך חדשה קשה יותר. אדם שפוטר נקלע למעגל של קושי לשלם לבית הספר, לעמוד בתשלום המשכנתה, החשמל וכו', ולנו לא תמיד יש את היכולת להעמיד אותו על הרגליים".

לשכת הרווחה ברמת ישי שבצפון היא אחת מאלה שבהן חלה העלייה המשמעותית מכולן. "בדרך כלל אין לנו הרבה מטופלים", אמרה אתמול שרה גייצהאלס, מנהלת מחלקת הרווחה במועצה המקומית. "אבל השנה הגיעו הרבה פניות חדשות, בעומס שנובע מהמצב הכלכלי". הלשכה, המטפלת
בין היתר בבעיות דיור, עוני ואלימות, כוללת שתי עובדות סוציאליות בלבד, מאחר שכלל האוכלוסייה ביישוב עומד על 6,000 איש . אלא שלא פחות מ-400 משפחות מטופלות בלשכה, והמשמעות היא עובדת סוציאלית אחת לכל 200 משפחות - נתון כפול מהמצב ברוב חלקי הארץ, שלפיו יש עובד סוציאלי אחד למאה משפחות.

המחסור בכוח אדם סוציאלי הוא אחת מהתופעות שהחמירו מאז פרוץ המשבר. איציק פרי, יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים, גילה כי למרבה האירוניה, רוב הלשכות שמקצצות בשירותים מצויות דווקא בפריפריה. "יש נתונים מחקריים שמראים כי העלייה באחוז האבטלה מובילה להגדלת האלימות", אמר פרי. "גם לפני המשבר הכלכלי הייתה מעמסה על הלשכות, והעלייה הזו רק מגדילה את המעמסה על אותו מספר עובדים, כך שהשירות נעשה גרוע יותר. מדינת ישראל צריכה להחליט איזה סוג של ביטחון סוציאלי היא רוצה לתת", הוסיף פרי. לדבריו, המיתון צפוי להעלות אף יותר את אחוז הפונים ללשכות הרווחה.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''חברה''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים