סוף עונת הציידים?
עונת הציד שתיפתח מחר תהיה ככל הנראה האחרונה הסיבה: ברשות הטבע והגנים מודאגים מהתמעטות חיות הבר. ישראל תהיה הראשונה בעולם שתאסור ציד ספורטיבי

ציד דורבן ברובה דיג צילום: באדיבות רשות הטבע והגנים
ברשות הטבע והגנים עוקבים בשנים האחרונות בדאגה אחר הירידה בתפוצת חיות בר רבות. כך למשל התמעטה אוכלוסיית הארנבים, הדורבנים, הצבאים, והחוחיות. "בשנים האחרונות השטחים הפתוחים בישראל מאוד הצטמצמו, ועקב כך אוכלוסיית חיות הבר שמותר לצוד הולכת ומתמעטת", מסביר רוני מלכא, הממונה על אכיפת החוק ברשות הטבע והגנים, "שינויים מאסיביים ואינטנסיביים בתנאי השטח כתוצאה מעבודות בינוי ותשתיות ומהחלפת גידולים חקלאיים בשדות פתוחים לחממות סגורות השפיעו מאוד על הממשק הטבעי בארץ".
אלדד פלד, מנהל אגף פיקוח ומבצעים ברשות הטבע והגנים, מצביע על סיבות נוספות להתמעטות
האוכלוסיות. "הציד הלא חוקי הפך למכה", אמר אלדד, "מדובר בציד וסחר בינלאומי, זאת תעשייה שמגלגלת המון כסף. את הדורבנים למשל אסור לצוד, אבל קשה מאוד לתפוס אדם שיוצא בשתיים בלילה עם פנס ונבוט לשמורת מירון ששטחה הוא 10,000 דונם . הדורבנים נמכרים במחיר של 70 שקל לקילו, זה יותר יקר מאנטריקוט! בנוסף, מחקר שנעשה באוניברסיטת תל אביב מצביע באופן חד משמעי כי אחד מהגורמים להתמעטות חיות הבר הוא הציידים התאילנדים. מדובר באנשים שאלופים בציד. אם אנחנו באים לדירות שלהם אנחנו מוצאים הכל בפריזר שלהם. ציפורים קפואות, זנבות, נחשים, לטאות, יונקים, בעלי כנף, ברווזים, דורבנים וחוגלות".
לפי רשות הטבע והגנים מטרת הצעת החוק החדשה שמתגבשת בימים אלה היא "לעשות סדר בבלגן האקולוגי". " ההצעה הזאת מסדירה את נושא הציד בישראל ביחס למצוי בשטח", מוסיף מלכא, "גם אם נאשר את הציד, אי אפשר יהיה לצוד סתם כך בשביל הספורט. ציד יהיה בצורה מבוקרת יותר, כשאנחנו ננתב את הציידים למקומות שבהם צריך לדלל אוכלוסיות מאוד ספציפיות".