אלי ישי פועל להענקת חנינה לבניזרי

לאחר תקופה ארוכה בה התנערו בש"ס מהשר לשעבר, יוצאים בכירי התנועה להגנתו. "כאיש ציבור וכסגן ראש הממשלה הגעתי למסקנה שזו בקשה שאין מוצדקת ממנה", כתבו בשמו של יו"ר ש"ס בבקשת חנינה שהועברה לנשיא פרס. מבית הנשיא מסרו כי לא קיבלו פנייה בעניין בניזרי, שיחל לרצות בקרוב 4 שנות מאסר

אבישי בן-חיים ואריק בנדר | 9/8/2009 21:03 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
קריאה למתן חנינה לשר לשעבר שלמה בניזרי: השר אלי ישי ותנועת ש"ס פנו לנשיא פרס בבקשה כי יעניק חנינה לשר לשעבר שלמה בניזרי שהורשע בקבלת שוחד, במרמה ובהפרת אמונים. "זו בקשה שאין מוצדקת ממנה", נכתב במכתב שנשלח בשם יו"ר ש"ס. "היענות לבקשה - מתחייבת ומוצדקת לפי כל מבחן". בלשכת נשיא המדינה טענו אמש (א') כי לא קיבלו את הפנייה. "פנייה כזו, אם נשלחה, לא הגיעה לבית הנשיא", אמרו במשכן הנשיא ל-nrg מעריב.

שלמה בניזרי
שלמה בניזרי צילום: ראובן קסטרו
אחרי תקופה ארוכה של התעלמות מהשר לשעבר שלמה בניזרי מצד ש"ס הרשמית, הימנעות מפסק הלכה של הרב עובדיה יוסף כי בניזרי זכאי והצהרות כי ש"ס החדשה היא תנועה נקייה, בחר יו"ר המפלגה, השר ישי, לכתוב מכתב לנשיא. בין היתר כתב כי הוא מבקש את החנינה לבניזרי "כאיש ציבור, כשר הפנים וסגן ראש הממשלה וכיו"ר תנועת ש"ס".

במכתב הוא הדגיש כי שיגר את הפנייה "לאחר שיקול והיוועצות, מתוך גישה אחראית וממלכתית, ואחר שהגעתי למסקנה כי זו בקשה שאין מוצדקת ממנה". במכתב נאמר עוד כי "היענות לבקשה, לא זו בלבד שהיא מתחייבת ומוצדקת לפי כל מבחן, אלא אף תשא בכנפיה מזור לידידנו שלמה בניזרי ומשפחתו וגם בעיקר למעגל רחב מאד של אזרחים".

לאורך המכתב עמוס המליצות, שלא נוסח על ידי ישי עצמו, נכתב עוד: "איני חפץ לרעות בשדות ניכר ולהזכיר את הרגשת האיפה, את ישראל השנייה, את תחושות הרדיפה ואת הפצע החברתי המדמם. אמנם גם מלדלות ביטויים שיתנו ביטוי קשה".
בלט בדרכו המתונה, באהבת ישראל ובהרמת קרנם של בני עדות המזרח

במכתב מזכיר ישי את "מסכת חייו של הח"כ, השר והרב שלמה בניזרי, מעיירת הולדתו נשר דרך שירותו הצבאי עד היותו מעמודי התווך של מוסדות 'אור החיים' בפרט ותנועת התשובה למקורות בכלל. מכאן הוקפץ לפרק הציבורי".

בניזרי, שהיה מהבולטים בשדה הפוליטי בהתבטאויות חריפות בנושאי השסע העדתי והמחלוקת החרדית – חילונית, מתואר במכתב כמי ש"בלט בדרכו המתונה, בעשייה עניפה והיה שותף מלא לגישה המיוחדת של ש"ס הדוגלת בכבוד הבריות,

באהבת ישראל, בהרמת קרנם של בני עדות המזרח, בהפיכת כור ההיתוך הישראלי לנחלת כל השבטים, ובעשייה ציבורית ממלכתית".

מלשכת הנשיא נמסר כי לא התקבלה כל פנייה מש"ס. עוד נאמר כי כל פנייה בבקשה לחנינה יכולה להיעשות רק באמצעות פניה מצד הנאשם עצמו או מצד בני משפחתו. לדבריהם, רק דרך זו יכולה להביא לפתיחת תיק חנינה.

הדיווחים על בקשת החנינה מהנשיא התפרסמה לאחר שעורכי דינו של בניזרי, שאמור להתחיל לרצות עונש מאסר של ארבע שנים בראשון בספטמבר, פנו לבית המשפט העליון בבקשה לדחות את ביצוע העונש עד לאחר החגים. בניזרי נימק את הבקשה ממניעים רפואיים ומשפחתיים.

ח"כ אלדד: לא לאשר חנינה

בבקשתו מספק בניזרי כמה נימוקים. ראשית, הוא טען כי עליו לעבור בדיקות רפואיות בטרם ייכנס לכלא. שנית, הוא ביקש לבלות את תקופת החגים יחד עם בני משפחתו, אישתו ושמונת ילדיו, ובייחוד עם אמו בת ה-81. לבסוף הוא מבקש שיתאפשר לו להשתתף בהולדת שני נכדיו, שכן שתי כלותיו עתידות ללדת במהלך החגים.

בתגובה ליוזמת ש"ס לפנות לנשיא בבקשה לחנינה אמר יו"ר השדולה למלחמה בשחיתות, ח"כ אריה אלדד (האיחוד הלאומי) כי הוא מתנגד ליוזמה. "לו אני הייתי צריך לאשר חנינה כזו, בוודאי שלא הייתי מאשר אותה בטרם החל בניזרי לרצות את עונשו בכלא", ציין אלדד.

הוא הוסיף עוד כי "כשם שמנכים בדרך כלל שליש על התנהגות טובה של אסיר אז אפשר לאחר שהשלים מחצית מתקופת מאסרו לבקש מהנשיא להקל בעונשו. אבל לבקש חנינה בשלב כזה, שפרושה אי ריצוי עונש, היא לקח רע מאד לכל מי שנלחם בשחיתות". הוא הדגיש כי "אין לי כל ספק שהעונש החמור שבניזרי קיבל הוא עונש מרתיע וכך צריך להיות".

בית המשפט המחוזי גזר על בניזרי שנה וחצי מאסר בפועל, בגין קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים, קשירת קשר ושיבוש הליכי משפט. בית המשפט העליון החליט לשנות את עונשו לארבע שנות מאסר, ואף הגדיל את הקנס הכספי שהטיל עליו המחוזי, מ-120 אלף שקל ל-250 אלף שקל.

בהכנת הידיעה השתתף שמואל מיטלמן

עדכון אחרון : 10/8/2009 0:16
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים