ישראל: בריטניה תומכת בבנייה פלסטינית בי-ם
לאחר שגורם במשרד החוץ הבריטי אמר כי ארצו מממנת בנייה של שכונות פלסטיניות במזרח העיר, בישראל מגיבים בזעם: "מעשה שלא יעשה"

הדברים, שפורסמו לפני שבועות אחדים, הגיעו למשרד החוץ ועוררו זעם גדול. מבחינתה של ישראל, מימון של בניית שכונות פלסטיניות על ידי מדינה שישראל מקיימת עמה קשרים דיפלומטיים רחבים וטובים - ובוודאי מדינה כמו בריטניה - נחשבת להתערבות בוטה בענייניה הפנימיים. בישראל אומרים כי מדובר בחריגה מכללי המשחק המקובלים.
סמנכ"ל משרד החוץ רפי ברק זימן את השגריר הבריטי בישראל, טום פיליפס, ותבע ממנו הבהרות בעניין הדברים שהובאו בראיון. לדברי גורם בכיר במשרד החוץ, השגריר הבטיח כי יברר וישוב עם תשובות, אלא שעד אתמול ישראל לא זכתה לקבל כל הסברים.
"זוהי חוצפה", אומר יוסי לוי, דובר משרד החוץ. "אנחנו לא מקבלים כל ניסיון של מדינה לממן פעילות פוליטית במדינה אחרת. זה מעשה שלא ייעשה. חציית כל הקווים הדיפלומטיים". בתגובה לדברים נמסר משגרירות בריטניה בישראל כי הם "לא מייסדים שכונה חדשה,
בין ישראל לפלסטינים ולמדינות הקהילה הבינלאומית ניטש ויכוח מר על מעמדו של מזרח ירושלים, ובאחרונה, עם חילופי השלטון בארה"ב, המאבק בנושא זה הולך ומתחמם. רק לפני כחודש תבעה ארה"ב מישראל להפסיק את הבנייה בחלק הזה של העיר.
האמריקאים זימנו את שגריר ישראל בוושינגטון, מייקל אורן, לשיחת נזיפה, בעקבות הוויכוח על הבנייה היהודית המתוכננת במתחם מלון "שפרד" שבשכונת שייח ג'ראח.
המלון היה בעבר ביתו של השייח אמין אל-חוסייני ונרכש בשנת 1985 על ידי המיליארדר היהודי-ימני ארווין מוסקוביץ'. אישורים סופיים לבנייה במקום כבר נתנו לפני כשלושה חודשים, אבל הלחץ מצד ארה"ב ובריטניה למנוע את הבנייה הוא כבד.
בעיצומו של הוויכוח ניצל ראש הממשלה בנימין נתניהו את ההזדמנות והכריז כי הבנייה במזרח הבירה תימשך. האמריקאים והבריטים זעמו.
הבריטים, כמו האמריקאים, סבורים כי בהסדר הקבע מזרח העיר עתיד להיות בידי שליטת הפלסטינים, ולכן הם מתנגדים לבנייה יהודית במקום, שתהיה בבחינת הצבת עובדות בשטח.