אהוד ברק בעזה: "רק צה"ל שומר על השקט"
שר הביטחון נפגש עם כוחות צה"ל באוגדת עזה, והביע שביעות רצון על הישגי עופרת יצוקה. "החמאס מפנים את חיוניות הפעילות ברצועה"

שר הביטחון, אהוד ברק, במהלך סיור בחטיבה הדרומית של אוגדת עזה צילום: אריאל חרמוני, משהב''ט
במהלך הביקור, נפגש ברק עם כוחות נח"ל, שריון ומודיעין, המבצעים פעילות ביטחון שוטף בגזרה. לשר התלוו סגן הרמטכ"ל, אלוף דן הראל, מפקד פיקוד דרום, אלוף יואב גלנט, מפקד אוגדת עזה, תא"ל אייל אייזנברג, ומפקדים נוספים מהגזרה.
שר הביטחון צפה אל עבר גזרת דרום רצועת עזה, והשתתף בהערכת מצב במהלכה הוצגה בפניו סקירה ביטחונית. "האבק קצת שוקע ורואים את העוצמה של ההישגים, את המכה בצד השני וגם את ההפנמה של התוצאות", אמר ברק. "זה מתבטא בשקט ובניסיון של החמאס עצמו לאכוף את הגורמים הסרבנים בפנים לצמיחת השקט, ואפילו בהבנה שפעילות מסוימת שלנו בסמיכות לגדר היא דבר שצריך לקבל את זה כחיוני מבחינתנו, והתוצאה הזאת היא חשובה".
שר הביטחון התייחס גם לצפוי בתקופה הקרובה. "אנו נכנסים לקיץ שמתחיל בשקט שמאפשר לאוכלוסייה הזאת, שעמדה במבחנים לא פשוטים לאורך שנים, לחזור למציאות שקטה. רק הצירוף הזה של החיילים בשטח, המודיעין וההיערכות בשטח תוך תגובה מהירה תקיפה, החלטית, שקולה וחותרת למגע, יוצר את השקט הזה. מלבד צה"ל, אין שום דבר אחר שמחזיק את השקט".
"לחיזבאללה לא כדאי לחמם את הגבול"
"צריך להיות דרוכים כל הזמן, בעיקר במודיעין, לדברים הקטנים והלא שגרתיים", הוסיף ברק. "יש נטייה להיכנס לשגרה, למחשבה שאם לא קרה כלום כבר כמה שבועות, אז לא יקרה כלום. אבל, בסוף כן קורה, ואם קורה משהו, אז ממצב של סיור שגרתי למעבר לפעולה מבצעית הכל בא לכדי מבחן בשניות".
כאשר נשאל שר הביטחון לגבי מתן הקלות לפלסטינים בעזה אמר: "אנחנו מעבירים את כל מה שאפשר וצריך, מבחינה הומניטארית, לתוך הרצועה. יש כמובן דיונים על התחלת פעולה יותר מקיפה, אך הדברים האלה נמצאים בבדיקה עם הגורמים הבינלאומיים השונים שעומדים מאחורי
המאמצים האלה".
בתשובה לשאלה בנושא המתיחות בגזרת לבנון מול חיזבאללה אמר ברק: "אני חושב שיש לחיזבאללה סיבות טובות לא לחמם את הגבול. את יחידת הנח"ל שנמצאת פה היום, פגשתי לפני כמה חודשים בזרעית, וראיתי אותם מתאמנים ומגנים על הצפון".
אחד העיתונאים שאל את ברק לגבי פינוי המאחזים ביהודה ושומרון, ושר הביטחון ענה: "אנחנו מדינה שומרת חוק ואת המאחזים הבלתי חוקיים צריך לפנות, אבל זו פעולה שתיקח זמן ויקדים אותה שיח עם ההנהגה של יהודה ושומרון על מנת לנסות לבצע את זה בצורה הנכונה, הראויה ובמינימום ההכרחי של סיכון".