הכביש פתוח: נסיעת בכורה במנהרות הכרמל
ביום שבו הסתיימה החפירה נכנס כתב מעריב לרכב ונהנה מהכביש הרחב ומהמחלפים הענקיים. בעוד שנה יפתחו המנהרות לשימוש הציבור

בשתי המכוניות הראשונות שעברו את המנהרה נהגו מנהלי הפרויקט, ואיתם צלם מעריב ואני, וכן נציג הבנק הבריטי שלוקח חלק במימון הפרויקט, שקיבל הזדמנות להתרשם לאן הוא מעביר את עשרות מיליוני הלירות שטרלינג.
נכנסנו למנהרות במסלול סלול. כעבור 100 מטר ראינו משאית ענקית עמוסה באספלט ולפניה מכבש, כשהם סוללים את המטרים האחרונים. הרוחב העצום של המנהרה, בעיקר במאות המטרים הראשונים שלה, אפשר לנו עקיפה קלה. המשכנו בדרכנו. עוד לא אמרנו "מנהרות"-וכבר היינו בקצה, בצומת הצ'ק פוסט. היציאה על גבי גשרים ענקיים מחברת את המנהרות עם כביש 22, כביש ענק וחדש שיחצה את הקריות.
מנהרות הכרמל הן שתי מנהרות שאורכן שישה ק"מ, ובכל אחת שניים שלושה מסלולים. רוחבם 12 מטר, וגובהה של כל מנהרה כמעט שבעה מטרים-מפלצת חפורה מתחת לאדמה.
לדברי חיים ברק, מנכ"ל הפרויקט, זהו הפרויקט התחבורתי הגדול בישראל מבחינת המורכבות שלו: הכניסה למנהרות הכרמל בצד הדרומי, ליד חוף הכרמל וסמוך לכביש פרויד, אמנם אינה נגישה עדיין, אבל המחלפים ודרכי הגישה נסללים בקצב מסחרר, שבארץ לא רגילים לעמוד בו. היציאות בגרנד קניון שעל הכרמל ובצ'ק פוסט כבר מוכנות.
בעתיד יעברו במנהרות 70 אלף כלי רכב ביממה. מחיר הנסיעה: כעשרה שקלים. לא זול - אבל כדאי. המעבר מדרום חיפה עד לצ'ק פוסט במהירות של 80 קמ"ש לוקח שש דקות לכל היותר. שש דקות שחוסכות עשרות צמתים סואנים ועמוסים, אינספור רמזורים והמון זיהום אוויר - ומייצרות נוחות ומהירות לאלה שמבקשים לדלג מתחת לחיפה.
הנסיעה במנהרות, שחפורות מאות מטרים מתחת
המנהרות ייפתחו לתנועה במחצית השניה של שנת-2010 חצי שנה מוקדם יותר מההתחייבות. חברת כרמלטון שבנתה אותן במשך ארבע שנים תפעיל אותן במשך 31 שנים, שבהן תחזיר את 1.2 מיליארד השקלים שהושקעו בכרייה ובסלילה-ואז, בשנת 2041, תעמיד את מערכת הכבישים המשוכללת לשירות הציבור בחינם.